Managed hosting door True

AWS wordt techpartner DHPA en ISPConnect

 

Cloud

Amazon Web Services (AWS) sluit zich aan als technologiepartner bij DHPA, de brancheorganisatie van cloud- en hostingproviders in Nederland, en ISPConnect, de Nederlandse branchevereniging voor internetserviceproviders (isp's).

AWS kan volgens de verenigingen als partner van beide branchevertegenwoordigers bedrijven van alle groottes informeren over hoe zij zich kunnen ontwikkelen. Ook zijn zij in staat eindklanten die cloud gebruiken, beter van dienst te zijn. Het partnership biedt ook gelegenheid om te praten over hybride oplossingen voor klanten die de beste combinatie tussen hun eigen infrastructuur en de cloud willen en moeten vinden.

Evenementen

Ruud Alaert, directeur van DHPA, geeft aan dat AWS ook mee gaat draaien in evenementen die beide organisaties organiseren voor hun leden. Ook stelt hij dat cloud computing essentieel is om de digitale sector in Nederland te laten groeien. Hij noemt het lidmaatschap van AWS ook een grote stap voor de Nederlandse cloud-industrie.

Directeur van ISPConnect Simon Besteman, roemt de samenwerkingsmogelijkheden voor isp’s. ‘Het creëert unieke mogelijkheden om manieren te vinden waarop onafhankelijke cloudproviders samen kunnen werken binnen de publieke cloud aan oplossingen voor onze klanten binnen hun digitale transformatie.’

AWS in Nederland

Amazon introduceerde in 2006 zijn eerste clouddiensten onder de naam Amazon Web Services. Sinds november 2017 beschikt de leverancier over een specifiek op de wetgeving van de EU afgestemd aanbod.

AWS beschikt over een development-center in Den Haag (in 2013 geopend) en opende in 2015 een tweede kantoor in die stad voor toekomstige diensten en functionaliteiten voor Amazon EC2. In 2018 volgde een vestiging in Amsterdam en werden twee datacenters (edge network locations) ingericht in Amsterdam.

Belangrijke Nederlandse klanten zijn Adyen, Bynder, Booking.com, Travelbird, PostNL, Shell en Wehkamp.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6797064). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.