Managed hosting door True

Eigenaar Datacenter Groningen start Datacenter Almere

 

Op 3 oktober vindt de officiële opening van een nieuw datacenter in Almere plaats. Het gaat om een datacenter in het pand waar eerder Vancis en Interxion waren gevestigd. Die ruimte wordt verbouwd en gaat door onder de nieuwe naam Datacenter Almere. Er is nog plek voor huurders.

Het datacenter in Almere is overgenomen door Andrew van der Haar, ondernemer en directeur van Datacenter Groningen. De aankomende tijd wordt een start gemaakt met 'een grondige modernisering’, meldt het bedrijf in een persbericht.

Datacenter Almere heeft 600 vierkante meter vloeroppervlak verdeeld over twee verdiepingen. Dat is één keer zo groot als in Groningen. Almere heeft een capaciteit van maximaal 1 megawatt aan stroom, meldt Van der Haar aan Computable. Naast aanbieder van colocatie-diensten profileert het datacenter zich ook als campus en ontmoetingsplek voor ict-ondernemers die groen willen ondernemen.

Datacenter Almere is niet het eerste datacenter dat zich huisvest in het pand aan De Randstad 22, dicht bij het centrum van Almere. Vanaf de bouw in 2001 was het datacenter volledig gewijd aan dienstverlening voor onderwijs en onderzoek. Eerst in handen van Sara, vanaf 2008 onder de vleugels van Vancis, digitaal dienstverlener voor het hoger onderwijs. In 2018 kwam een einde aan de onderwijsrol van het datacenter. Het pand kwam in bezit van Interxion als onderdeel van de aankoop van de datacenters van Vancis in 2016.

Cloud- en carier neutraal

Datacenter Almere is volgens de eigenaar volledig cloud- en carrier-neutraal. Als voordeel noemt hij dat het datacenter zich in de Metropoolregio Amsterdam bevindt, waardoor het eenvoudig is om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld de Amsterdam Internet Exchange en online-dienstverleners in die regio. Dankzij de samenwerking met Datacenter Groningen is het ook mogelijk om twin-datacenter-oplossingen te bieden.

De energietoevoer, dataverbindingen en koelingsinstallaties zijn redundant uitgevoerd. Naast vloerruimte wil Datacenter Almere klanten ook bijstaan als kennispartner. ‘Ons team heeft veel expertise aan boord, van specifieke it-vraagstukken tot security en groene energie. Dat delen we graag met onze klanten. Zo halen zij het meeste uit hun it-infrastructuur’, aldus Van der Haar.

Wethouder Maaike Veeningen van Ruimtelijke & Economische Ontwikkeling, Onderwijs-Arbeidsmarkt van de gemeente Almere zal op genoemde dag de openingshandeling van ‘het jongste datacenter van Nederland' verrichten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6794141). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.