Managed hosting door True

Amsterdamse datacentermarkt streeft Londen voorbij

 

De datacentercapaciteit in de regio Amsterdam is in 2018 met twintig procent gegroeid. Daarmee is de stad concurrenten als Londen, Parijs en Frankfurt voorbijgestreefd. Dat meldt brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA).

De groei in Amsterdam komt doordat enkele grote partijen daar het afgelopen jaar zijn neergestreken. Volgens de brancheorganisatie onderscheidt de hoofdstad zich door de aanwezigheid van zowel veel co-locatiefaciliteiten als clusters van hyperscale-cloudaanbieders.

Ook buiten Amsterdam groeit de Nederlandse datacentermarkt flink. In 2018 nam de capaciteit landelijk toe met achttien procent. Ook voor dit jaar verwachten de datacenteraanbieders forse groei. Nederland is populair door zijn goede aansluiting op internet. Bovendien kiezen relatief veel organisaties voor een Nederlandse datacenterlocatie in verband met Brexit en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Vloeroppervlak

Volgens de DDA staan in Nederland 189 grote multi-tenantdatacenters. Zij hebben een gezamenlijk vloeroppervlak van 369.000 vierkante meter. Negentig procent van deze datacenterlocaties wordt uitgebaat door de 32 leden van de brancheorganisatie. Het aantal colo-datacenters daalt overigens sinds enkele jaren, voornamelijk doordat kleinere datacenteraanbieders stoppen met het aanbieden van colocatiediensten of deze verhuizen naar multi-tenantdatacenters.

5G, kunstmatige intelligentie en quantum computing zijn volgens DDA de belangrijkste trends waardoor de vraag naar datacentercapaciteit in de toekomst zal blijven toenemen. 

State of the Dutch Data Centers 2019

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6680017). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.