Managed hosting door True

Prorail en T-Systems sluiten opvallende clouddeal

It-dienstverlener levert maximaal 30 jaar datacenter- en clouddiensten

 

Verkeersleidingcentrum Prorail met it als kloppend hart

Prorail gaat een langdurige samenwerking aan met T-Systems. In eerste instantie voor tien jaar, maar de overeenkomst kan daarna nog eens vier keer met telkens vijf jaar worden verlengd. De it-dienstverlener levert datacentercapaciteit, clouddiensten en bijbehorende dienstverlening aan de spoorbeheerder. Het gaat om een voor aanbestedingen opvallend langdurige verbintenis die kan oplopen tot een samenwerking van dertig jaar.

De bedrijfskritische systemen en andere applicaties van Prorail zijn momenteel ondergebracht in drie zogeheten ‘Nationale Data Centers’ in Utrecht, Nieuwegein en Amsterdam. De laatste locatie sluit binnenkort de deuren. De spoorbeheerder voorziet echter een groei in de vraag naar datacentercapaciteit, mede door ontwikkelingen zoals de transitie naar het nieuwe European Rail Traffic Management System (Ertms) en de opmars van internet of things.

Daarom schreef Prorail al medio 2017 al een aanbesteding uit voor meer datacentercapaciteit en -dienstverlening. T-Systems won vorig jaar mei deze tender. De it-dienstverlener faciliteert de twin-datacenterdiensten in eerste instantie binnen de Randstad.

Voor de niet-bedrijfskritische applicaties zet Prorail een overstap naar de cloud in. T-Systems biedt toegang tot de cloud en levert clouddiensten en advies gebaseerd op VMware’s cloudtechnologie. Prorail wil het gebruik van clouddiensten steeds verder intensiveren. Naar verwachting zal daarmee de eigen datacentercapaciteit op termijn afnemen. De spoorbeheerder kijkt daarbij naar clouddiensten als infrastructure as a service, platform as a service en software as a service.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6602151). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.