Managed hosting door True

Europese datacenterindustrie komt bijeen in A’dam

Bijeenkomst vindt plaats op 14 en 15 januari 2019

 

Om samenwerking, uitwisseling van ideeën en het verkennen van kansen en bedreigingen te bevorderen, organiseert Digital Gateway to Europe voor de tweede keer de Kickstart Europe Conference in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst op 14 en 15 januari 2019 in de RAI komen partijen uit de Europese infrastructuur en datacentersector samen om te komen tot pan-Europese samenwerking.

Tijdens de conferentie komen volgens de organisatie beslissers uit de digitale infrastructuursector uit heel Europa bijeen om actuele ontwikkelingen en de opkomende trends en technologie die grote impact hebben op de digitale industrie en digitale infrastructuur te bespreken.

Daarnaast vindt na deze editie van Kickstart Europe een bijeenkomst van Europese brancheorganisaties van datacenters plaats. ‘Voor het eerst zullen vertegenwoordigers van bijna alle Europese brancheorganisaties van datacenters samenkomen om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en te werken aan een kader voor pan-Europese samenwerking en het voortouw te nemen in de digitale transformatie’, aldus Digital Gateway to Europe.

Samenwerken noodzakelijk

"De omgang met data en de grote kansen en uitdagingen op dit gebied zijn niet alleen een Europese, maar ook een mondiale aangelegenheid. "

Harry Schnabel, initiatiefnemer en voorzitter van de German Datacenter Association, de Duitse brancheorganisatie voor datacenters over deze bijeenkomst: ‘Europese samenwerking is nu meer dan ooit nodig.’ Joakim Petersen, bestuurslid van het Deense Data Center Industry, onderschrijft ook de noodzaak om gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken: ‘De omgang met data en de grote kansen en uitdagingen op dit gebied zijn niet alleen een Europese, maar ook een mondiale aangelegenheid. Innovatieve, duurzame oplossingen voor de opslag en verwerking van data en een solide, duurzame en ervaren toeleveringsketen die de exponentiële groei in het gebied mogelijk maakt, zijn voorbeelden van gemeenschappelijke onderwerpen die van groot belang zijn voor de regio.’

De digitale industrie aan het roer

Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association, licht toe welke thema's tijdens Kickstart Europe 2019 een centrale rol zullen spelen. De partijen spreken volgens hem met elkaar over wetgeving, onderwijs, infrastructuur, duurzaamheid en veiligheid. Ook zaken als de omgang met privacy, gegevensbescherming, cyberveiligheid en internetgovernance staan centraal. Grove wijst ook op de uitdagingen. ‘De groei van de industrie heeft gevolgen voor het elektriciteitsnet en de vraag naar technische mensen die applicaties kunnen ontwerpen, bouwen en draaien, datacentertechnici en netwerkbeheerders is sterk gestegen met een achterblijvend aanbod.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6532036). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.