Managed hosting door True

Combell Group neemt Zwitserse Switchplus over

 

Hostingbedrijf Combell Group neemt het Zwitserse Switchplus over. Het is een eerste stap van Combell buiten Benelux en Scandinavië, waar het van oorsprong Gentse bedrijf al actief was. Het overnamebedrag is onbekend. Alle medewerkers van het Zwitserse bedrijf worden overgenomen. Met deze overname claimt Combell meteen een van de marktleiders voor zakelijke hosting in Zwitserland te worden.

Switchplus beschikt over ruim vierhonderdduizend domeinnamen voor ongeveer 130.000 klanten. Het gaat om de plaatselijke .CH- en .LI-domeinnamen. Het is een dochterbedrijf van de Switch Foundation, die domeinnaambeheerder is in Zwitserland.

Het bericht staat onder meer in lokale media. 'Als Switchplus in Zwitserland aan een concurrent was verkocht, was er waarschijnlijk een marktpartij verdwenen en waren er banen verloren', zo klinkt het daar.

Combell maakte deel uit van de holding Intelligent, die websites en cloudinfrastructuur voor bedrijven beheert. Ook het bedrijf Sentia was daar bij. Recent volgde er een zogenaamde ‘demerger’ waarbij beide bedrijven moeten uitgroeien tot autonome holdings met een eigen marktfocus. Combell richt zich vooral op kmo's en zelfstandigen, terwijl het zusterbedrijf Sentia op de grotere bedrijven mikt.

Vorig jaar zette Intelligent met de inlijving van de Deense hostingspeler Zitcom een grote internationale stap en werd het de grootste hostinggroep in Denemarken.

De hele groep rond Combell bedient, met de deal rond Switchplus, ongeveer achthonderdduizend klanten in België, Nederland, Denemarken, Zweden nu dus ook in Zwitserland. Hiermee is het een vooraanstaande Europese hostingspeler.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6531629). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.