Managed hosting door True

Equinix steekt 55 miljoen in vernieuwd AM7-datacenter

 

Investering dollar groei

Equinix heeft zijn uitgebreide en vernieuwde datacenter AM7 in Amsterdam-Zuidoost geopend. De locatie is een belangrijke internationale connectiviteitshub. Het Amerikaanse bedrijf heeft 55 miljoen dollar gestoken in de renovatie.

De investering was volgens Equinix nodig als antwoord op de groeiende behoefte van organisaties aan directe data-uitwisselingen met klanten en (cloud)partners, zoals AWS, Microsoft, Google en Oracle. Het gerenoveerde AM7 aan de Kuiperbergweg in Amsterdam-Zuidoost kan nu de rol spelen van 'international business exchange'. Belangrijk daarbij is dat Amsterdam de digitale toegangspoort van Europa vormt, aldus het bedrijf. De verwachting is zelfs dat Amsterdam goed is voor 20 procent van de totale bandbreedtecapaciteit voor interconnectie in Europa tussen 2017 en 2021.

'75 procent van al het internationale ip-verkeer in Nederland loopt via de campussen van Equinix, waarbij AM7 in Amsterdam-Zuidoost het grootste knooppunt is', beweert Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. De uitbreiding van AM7 is 4.125 vierkante meter groot, heeft plek voor 925 kabinetten en draait op 100 procent hernieuwbare energie.

Connectiviteitshub

Om in de digitale economie succesvol te zijn, herontwerpen bedrijven hun it-infrastructuren en plaatsen zij hun netwerkapparatuur zo dicht mogelijk bij de digitale diensten (zoals hybride en multicloud-platforms) en gebruikers (werknemers, partners en klanten). De connectiviteitshub AM7 in Amsterdam-Zuidoost is hier een geschikte plek voor, vindt Eielts.

Ook de opkomst van IoT-apparaten en de focus op cybersecurity leiden tot een toenemende vraag naar directe data-uitwisseling tussen bedrijven en instellingen onderling en het belang van nieuwe datacenters. 'De uitbreiding van het datacenter AM7 biedt een omgeving waar organisaties snel en veilig data met elkaar kunnen uitwisselen en in contact staan met hun belangrijkste wereldwijde partners', zegt de Benelux-directeur. 'Door nieuwe vormen van digitale businessmodellen en aangescherpte regelgeving wordt interconnectie de komende jaren nog belangrijker.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6526635). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.