Managed hosting door True

HPE zet agressief in op edge computing

HPE Discover 2018

 

Hewlett Packard Enterprise (HPE) gaat agressief inzetten op edge computing. Het Amerikaanse bedrijf maakte in juni bekend om de komende vier jaar vier miljard dollar in de intelligent edge te investeren. Het focust daarbij op de ontwikkeling van software, hardware een aanvullende diensten. Tijdens HPE Discover in Madrid toont het bedrijf de eerste resultaten van deze investering.

Concreet kondigt het Amerikaanse bedrijf vier producten aan. Op softwaregebied gaat het allereerst om het zogeheten HPE Edgeline OT Link Platform. Dat open platform integreert operationele technologieën (ot) en op it-gebaseerde applicaties bij de edge. Dit, met het doel om tot ‘intelligente en autonome’ besluitvorming te komen.

Een tweede softwareoplossing is het HPE Edgeline systems management. Het Amerikaans bedrijf zegt dat deze oplossing is ontworpen om betrouwbaarheid, connectiviteit en beveiliging aan de edge te garanderen. Zo kunnen gebruikers onder meer ‘duizenden’ Edgeline-systemen op afstand beheren.

Qua dienstverlening introduceert HPE zijn Field Application Engineering Services. Deze diensten, verkrijgbaar bij HPE Pointnext, helpen klanten om (ot-gebaseerde) internet of things-oplossingen te plannen, bouwen en vervolgens aan te passen. Het spreekt over usecases, proof of value, ondersteuning bij implementaties en beheer van lopende projecten.

Tot slot komt HPE qua hardware met het zogeheten HPE Edgeline EL300 Converged Edge-systeem.

Focus op hybride it en edge computing

Vorig jaar maakten de huidige en de toekomstig ceo van HPE, Meg Whitman en Antonio Neri, tijdens HPE Discover, dat toen ook in Madrid plaatsvond, duidelijk dat zij hybride it en edge computing zien als de toekomst voor HPE. Daarnaast stelden ze dat snelheid geboden is om als bedrijf in het tijdperk van de technologische revolutie staande te blijven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6522044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.