Managed hosting door True

NCCW verhuist na ruim dertig jaar zijn datacenter

Corporatieautomatiseerder kiest voor een KPN-omgeving

 

NCCW-pand in Almere (foto: Rik Sanders)

Het datacenter van NCCW in Almere is verhuisd naar KPN CyberCenters in Aalsmeer en Haarlem. Door de uitbesteding verwacht de leverancier van woningcorporatiesoftware het veilig en betrouwbaar beheren van de data van klanten op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen blijven houden. Het datacenter van NCCW was meer dan dertig jaar oud. Het bedrijf onderzoekt overigens ook de mogelijkheid om het kantoor te verhuizen, maar dan in Almere.

In plaats van het dertig jaar oude, enige datacenter te vernieuwen heeft NCCW er voor gekozen om te investeren in een externe oplossing. Het softwarebedrijf verwacht daardoor te kunnen profiteren van innovatieve ontwikkelingen op het gebied van beveiliging en duurzaamheid. Partner KPN is zowel datacenter- als ict-beveiligingsspecialist.

Het project heeft geen invloed op de personele bezetting. Voorheen werd het beheer van de geconditioneerde ruimte (de datacenterruimte) door externe bedrijven beheerd. Nu is dat bij KPN ondergebracht. Het beheer van de data blijft in handen van NCCW, laat woordvoerder Jacob Spoelstra weten.

Volgens Spoelstra is het beheren van data voor klanten 'een zeer belangrijk pijler in onze dienstverlening. De ontwikkelingen op het gebied van veilig, betrouwbaar en duurzaam beheren van data gaan steeds sneller. Door het datacenter te verhuizen naar twee locaties van KPN profiteren we mee van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van security, beschikbaarheid en duurzaamheid.'

Hardwarevernieuwing

Overigens maakte NCCW al gebruik van een datacenter van KPN (het Cybercenter in Haarlem) als uitwijkomgeving en voor de opslag van backups. Op dit moment is dat ongewijzigd gebleven, behalve dat de technologie vernieuwd is, aldus de zegsman van NCCW.

Hij meldt verder dat naast de verhuizing van het datacenter er ook fors is geïnvesteerd in hardwarevernieuwing. Voorheen maakte NCCW gebruik van Cisco-netwerkapparatuur, HPE-servers (blade systemen) en een Netapp-opslagoplossing. Bij de verhuizing is ook een migratie van storage- en netwerkapparatuur uitgevoerd: het bedrijf maakt nu gebruik van een combinatie van HPE-, Cisco-en Fortinet-netwerkapparatuur, HPE blade server-systemen en een 3Par storage-oplossing.

Verhuizing kantoor

Nu er een nieuwe plek voor het datacenter is geregeld wil NCCW ook naar een nieuw, eigentijdser onderkomen voor de kantooromgeving. Woordvoerder Spoelstra zegt hierover: 'We zijn binnen Almere op zoek naar een nieuw pand maar daar is nog niks definitiefs over te zeggen.'

Hij benadrukt dat NCCW niet in één pand gaat zitten met zusterbedrijf Itris (beide onderdeel van TSS) dat in Nieuwegein is gehuisvest. Hij wijst er op dat beide partijen hun eigen klantengroep en softwareoplossing hebben en zelfstandig in de markt opereren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6431341). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.