Managed hosting door True

AT&T verkoopt datacenters aan Brookfield

 

Contract ondertekenen

AT&T heeft zijn colocatie-datacenters verkocht aan Brookfield Infrastructure voor 1,1 miljard dollar. Het betreft achttien datacenters in de Verenigde Staten en dertien colocaties buiten de VS. Het Amerikaanse telecomconcern wordt de hoofdhuurder van deze locaties en blijft vanuit deze datacenters netwerkdiensten leveren aan ruim duizend bedrijven uit diverse sectoren wereldwijd.

Met de opbrengst van de verkoop, die nog moet worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten, wil AT&T zijn schuldenlast verminderen. Daarnaast past het afstoten van het datacentervastgoed in een trend dat (Amerikaanse) telecombedrijven de exploitatie hiervan liever overlaten aan specialisten en zich meer richten op media-activiteiten. Recent rondde AT&T bijvoorbeeld de aankoop van mediaconcern Time Warner af. Eerder al verkochten Amerikaanse telecombedrijven als Verizon (Equinix), Centurylink (Cyxtera) en Windstream (Tierpoint) hun datacenterpark.

Overigens werkt AT&T al met externe datacenters; het concern zegt inmiddels over een wereldwijd ecosysteem van ruim 350 datacenters te beschikken. De eigen locaties worden hieraan na de verkoop toegevoegd.

AT&T heeft met Brookfield Infrastructure, onderdeel van het vastgoedconcern Brookfield Asset Management, tevens een internationale marketingovereenkomst gesloten voor het wederverkopen van elkaars diensten.

Na goedkeuring van de verkoop wordt TimCaulfield aangesteld als topman van deze datacenter-tak binnen Brookfield. Caulfield is nu nog directeur van Antara Group, een in it-infrastructuur gespecialiseerde advieskantoor.

   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6392050). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.