Managed hosting door True

Franse investeerder Apax lijft Expereo in

 

Deal handen schudden overname

Apax Partners uit Parijs neemt internet- en cloudnetwerkdienstverlener Expereo uit Amsterdam voor een onbekend bedrag over van de huidige eigenaar The Carlyle Group. Deze Amerikaanse investeringsmaatschappij had Expereo in 2014 gekocht. Onder de hoede van de nieuwe eigenaar verwacht Expereo zijn productportfolio te kunnen uitbreiden, onder meer via nieuwe overnames.

Het in 2004 opgerichte Expereo levert wereldwijd internettoegang- en netwerkdiensten (sd-wan). Het Amsterdamse bedrijf werkt daarbij samen met datacenterpartners, zoals Microsoft en AWS. Medio 2017 lijfde Expereo nog Border 6 in, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in internetconnectiviteit en -architectuur. Ook kondigde het begin dit jaar aan fors te investeren in de uitbreiding van zijn infrastructuur in Afrika.

Expereo claimt wereldwijd zo'n 11.500 websites van bedrijven en overheden in 190 landen te ondersteunen. De omzet lag vorig jaar op 92 miljoen euro. De nieuwe eigenaar Apax Partners (niet te verwarren met de Britse investeerder Apax) kondigt aan vaker te willen investeren in Nederlandse ict-bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6366251). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.