Managed hosting door True

Alticom opent datacenter in mediatoren Lelystad

 

Alticom Lelystad.

Datacenterbeheerder Alticom heeft een datacenter opgeleverd in de mediatoren van Lelystad. Inmiddels zijn de eerste datacenterdienstverleners gecontracteerd die hun intrek nemen in de nieuwe datacenterlocatie aan de westkant van die stad. Dat zijn Galaxy Business Networks en Support 2U. Met de nieuwe locatie beschikt Alticom over datacenters in 21 mediatorens.

Galaxy Business Networks is een in Lelystad gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in de levering van beveiligde communicatie- en ict-oplossingen op het gebied van mobiele toegang, vaste toegang en cloud- en datadiensten. 'De centrale ligging in Lelystad en de landelijke dekking van de andere mediatorens is voor ons een pre', zegt Quint van Eijk, technisch eindverantwoordelijke van het bedrijf.

Ook Support2U gaat gebruikmaken van het datacenter in Lelystad. De directeur, Dixon van Iersel, geeft aan dat voor hen ook de ligging van het datacenter een belangrijke reden was om voor Alticom te kiezen. 'Dat geldt ook voor de faciliteiten, de ruimte voor groei en het feit dat ze volledig eigen beheer hebben.'

Tier III

De datacenters van Alticom voldoen aan Tier III-normen. Ze beschikken over redundant uitgevoerde stroomvoorzieningen en ook de installaties voor klimaatbeheersing in de datacenters zijn dubbel uitgevoerd. Door de modulaire opbouw van de datacenters moeten klanten eenvoudig hun capaciteit kunnen aanpassen. De datacentertorens van Alticom beschikken ook over een speciaal koelsysteem dat de serverruimten koelt met buitenlucht en maken gebruik van groene stroom.

Alticom

Alticom is eigenaar van 24 mediatorens in Nederland. Tien jaar geleden maakte het bedrijf de keuze om naast omroep- en telecomvoorzieningen ook datacenterfaciliteiten in die torens te huisvesten. Inmiddels worden in 21 van die torens datacenterruimten aangeboden. 

Het bedrijf maakt gebruik van installaties en voorzieningen die vaak al in de torens aanwezig zijn, zoals noodvoorzieningen, energievoorzieningen en connectiviteit. De ligging boven zeeniveau geeft volgens de aanbieder een extra zekerheid in de continuïteit van het dataverkeer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6321479). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.