Managed hosting door True

DDA adviseert over restwarmte datacenter

 

Datacenter

De Dutch Data Center Association (DDA) wil meer inzicht geven in het gebruik van datacenter-restwarmte. Daarom heeft het in samenwerking met stadswarmte-expert Greenvis Energy Solutions het rapport ‘Datacenter & Restwarmte’ opgesteld. Dit rapport maakt de mogelijkheden van datacenter-restwarmte inzichtelijk en geeft aanbevelingen aan de overheid.

Stijn Grove, directeur van DDA, vertelt dat de Nederlandse datacentersector begin 2017 besloot om de restwarmte van datacenters gratis aan te bieden aan Nederland. Inmiddels zijn er diverse projecten in het land waarbij datacenters worden gekoppeld aan warmte-afnemers. Hij wil echter dat Nederland meer tempo gaat maken om zo voorop te gaan lopen. Hiervoor moeten de it-sector en de duurzame warmtesector samenwerken en zo elkaars groei versnellen.

‘Partijen moeten gezamenlijk doelen opstellen en concrete stappen nemen’, zegt Grove. ‘Er is behoefte aan duidelijkheid, regie en een centraal plan. We moeten de lat hoog leggen, willen we Nederland leefbaar houden voor volgende generaties. Hergebruik staat voorop. Want energie is veel te waardevol om maar één keer te gebruiken.’

Om het gebruik van restwarmte te stimuleren, heeft de DDA het rapport ‘Datacenter & Restwarmte’ opgesteld. Het rapport geeft een overzicht van de mogelijkheden van en behoeften aan datacenter-restwarmte, de informatie die hierover beschikbaar is en de partijen die hier een rol in kunnen spelen. Het rapport sluit af met aanbevelingen aan de overheid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6311742). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.