Managed hosting door True

Interoute voor 1,9 miljard euro in handen van GTT

 

De Amerikaanse aanbieder van zakelijke clouddiensten, GTT, heeft voor 1,9 miljard euro (2,3 miljard dollar) Interoute overgenomen. Die aanbieder van glasvezel, cloud- en datacenterdiensten beschikt over een Europees glasvezel netwerk van 72.000 kilometer kabel. Door de overname krijgt GTT de beschikking over vijftien datacenters, alle virtuele datacenterzones en 51 plekken voor co-locatie-diensten.

Dat meldt GTT in een persbericht. Als de aandeelhouders van Interoute instemmen met het overnamebod, beschikt GTT over een wereldwijd Tier1 IP-netwerk met aansluitingen in 126 steden verspreid over 29 landen.

Volgens de Amerikanen gaat het om de overname van één van de grootste pan-Europese aanbieders van clouddiensten. GTT-ceo Rick Calder benadrukt dat door de overname een partij ontstaat die door zijn omvang de markt flink opschudt. Interoute-ceo Gareth Williams laat zich positief uit over de overname. Volgens hem kan Interoute onder de vleugels van GTT verder groeien en stevenen de partijen gezamenlijk af op tot wel acht keer de geschoonde omzet. 

Interoute beschikt naast vijftien fysieke datacenters ook over bijna twintig virtuele datacenters. Die virtuele datacenters (vdc's) bestaan uit een zakelijk cloudplatform dat rechtstreeks is geschakeld met Interoute’s wereldwijde private netwerk. Het kan via een online interface of api bestuurd worden. Klanten kunnen hun data in één van die zeventien wereldwijde vdc-zones plaatsen. Daarmee kunnen ze volgens Interoute controle uitoefenen op waar data en applicaties worden gehost. Daarnaast kunnen klanten hun data tussen vdc-zones verplaatsen. De vdc's zijnonder meer gevestigd in Amsterdam, Stockholm, Berlijn, Frankfurt, Genève, Zürich, Londen (twee), Slough, Madrid, Parijs, Istanbul, Hong Kong, Singapore, Los Angeles en New York. Interoute heeft een hoofdvestiging in Londen.

GTT-overnames

GTT (Global Telecom and Technology) heeft een enorme lijst aan overnames achter de rug, maar de overname van Interoute is ook voor GTT een grote. Ter vergelijking, in 2017 werd in totaal voor een kleine 750 miljoen dollar aan bedrijven overgenomen. Onder meer Hibernia Networks (590 miljoen dollar) dat over vijf onderzeese internetkabels beschikt, ip-broker Giglinx (21 miljoen dollar) en de in Massachusetts gevestigde telecomaanbieder Global Capacity dat voor 100 miljoen dollar en 1.85 miljoen uitstaande aandelen GTT van eigenaar wisselde. 

In januari 2018 nam GTT nog het Nederlandse Custom Connect over. Grote klanten van Interoute in Nederland zijn Philips en Grontmij. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6309976). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.