Managed hosting door True

Solvinity verruilt datacenter Ericsson voor Equinix

'Locatie in Hilversum bood te weinig zekerheid voor toekomst'

 

Verhuizing

Solvinity heeft zijn datacenter verhuisd naar de locatie AMS3 van Equinix. De it-dienstverlener huurde de afgelopen tien jaar ruimte in het datacenter van Ericsson in Hilversum. Maar Solvinity vond de toekomstplannen van Ericsson niet ambitieus genoeg en besloot tot een verhuizing.

Het datacenter in Hilversum was eerst eigendom van NOB Cross Media Facilities, onderdeel van het toenmalige Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB). In de tweede helft van 2006 werd NOB Cross Media Facilities overgenomen door Thomson en toegevoegd aan Technicolor, dat Thomson in 2000 gekocht had. In juli 2012 nam het Zweedse communicatieconcern Ericsson Technicolor over en veranderde de naam in Ericsson Broadcast Managed Services. Dit onderdeel legde het beheer van het Hilversumse datacenter in handen van Interxion, totdat in 2015 Ericsson dit zelf ging doen.

Een partij met minder ambitieuze toekomstplannen dan Solvinity lief was, aldus de it-dienstverlener. 'Solvinity wilde een serviceniveau kunnen blijven leveren dat ruimte zou bieden aan de hoge eisen van moderne digitale ondernemingen, vond dat onvoldoende terug in de plannen van de nieuwe eigenaar en besloot te verhuizen', aldus het bedrijf in een bericht op hun website.

Of Solvinity vindt dat Ericsson te weinig wil investeren in de vernieuwing van dit datacenter, dat al geruime tijd bestaat, wil het bedrijf niet toelichten. Een woordvoerder van Ericsson zegt niet in te kunnen gaan op de beweegredenen van Solvinity en stelt dat de locatie in Hilversum 'een gezond en groeiend datacenter is met talloze media- en telecomklanten en waar ook diensten van Ericsson worden gehost.' Volgens de zegsman investeert het telecombedrijf continu in het datacenter.

Probleemloos

Equinix AMS3 Science Park Amsterdam

Het Equinix datacentrum AM3 ligt op het Amsterdam Science Parc.

Solvinity moest tijdens de verhuizing honderd fysieke servers met 3900 kernen, 16 TB aan geheugen, 1300 TB aan opslag en zestienhonderd virtuele servers voor tachtig klanten verplaatsen naar het Equinix AM3 datacentrum aan het Amsterdam Science Park. De voorbereidingen voor de operatie startten in de zomer van 2017; de afronding vindt deze maand plaats als de laatste fysieke apparatuur van twee klanten nog wordt verhuisd. Op een fysieke server na, die het na de verhuizing niet meer deed, verliep de overgang zonder grote problemen. 

Solvinity heeft de overstap tevens aangegrepen om, daar waar het nodig was, nieuwe apparatuur aan te schaffen en hardware te consolideren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6305384). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.