Managed hosting door True

Cloudbackup-expert Rubrik neemt Datos IO over

 

Overname handen schudden

Rubrik, een Amerikaanse leverancier van oplossingen voor clouddatamanagement, neemt Datos IO over. Dit is een aanbieder van backup- en hersteldiensten van NoSQL databases en big data-bestandssystemen uit het Californische San Jose. Met de overname vergroot Rubrik zijn bereik op het gebied van backupdiensten voor cloudapplicaties en databases. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Rubrik neemt de aandelen over van Lightspeed Venture Partners, True Ventures, Network Appliance (NetApp) en Cisco Investments, dat eerder investeerde in Datos IO. Mede-oprichter Tarun Thakur blijft aan de leiding van het bedrijf dat onder de nieuwe naam Rubrik Datos IO verder gaat.

Het vlaggenschip van Datos IO is Recover X voor het datamanagement bij cloudapplicaties die gebouwd zijn op moderne NoSQL-databases (MongoDB, Cassandra, Couchbase, Amazon DynamoDB) en grote bestandssystemen (Cloudera, Hortonworks). Datos IO beweert 22 patenten te bezitten voor zakelijke backup en recovery, test- en analyse-activiteiten en mobiliteitsdiensten in cloud-applicatieomgevingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6296059). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.