Managed hosting door True

Zeeland krijgt mega-datacenter bij Borssele

Huawei zowel partner als toekomstige klant

 

Het Amsterdamse bedrijf The Green Bay gaat een groot datacenter bouwen in Borssele, in het Sloegebied naast de kerncentrale in de Zeeuwse gemeente. Met de bouw is een investering van 140 miljoen euro gemoeid. Het datacenter krijgt een oppervlakte van 30.000 m² en heeft een capaciteit van 30 Megawatt (MW). Het Chinese Huawei is een van de partners in het project en wordt ook een van de klanten.

Dit blijkt uit een artikel in het Financieele Dagblad (FD). De locatie in Zeeland wordt uitgerust met glasvezelverbindingen met de Randstad en is volgens The Green Bay daardoor aantrekkelijk als alternatief voor Amsterdam. Daar zijn de meeste datacenters gehuisvest, maar is de grond echter duur en wordt het energienetwerk er veel zwaarder belast. In Borssele beschikt The Green Bay over een aansluiting op het energieschakelstation van Tennet en kan het gebruikmaken van zeewaterkoeling van de oude kolencentrale van Elektriciteits Produktiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ), de eigenaar van de kerncentrale langs de Westerschelde.

Het bedrijf stelt in het FD-artikel dat een groot investeringsfonds en een bankconsortium met onder andere NIBC zorgen voor de financiering van het project. Het ‘groene’ datacenter wordt ontwikkeld in samenwerking met onder meer ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, het Zeeuwse energiebedrijf DNWG (voorheen Delta Netwerkgroep, aanleg energienetwerk), bouwer ASK Romein en Huawei (apparatuur). Het Chinese ict-bedrijf zal ook een belangrijke klant zijn van het Zeeuwse datacenter.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6294632). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.