Managed hosting door True

DDA publiceert subsidielijst voor datacenters

 

Subsidie

De Dutch Data Center Association (DDA) wil het voor het Nederlandse bedrijfsleven inzichtelijk maken welke regelingen en subsidies er vanuit de overheid beschikbaar zijn voor datacenters. Daarvoor heeft het een rapport samengesteld met de beschikbare regelingen. Dat doet de brancheorganisatie van datacenters in samenwerking met subsidieadviesbureau Hezelburcht.

DDA: ‘De Nederlandse overheid erkent het belang van innovatie in het bedrijfsleven en wil dit via diverse regelingen stimuleren. Zo zijn er regelingen die de datacenter-sector ondersteunt om verder te verduurzamen. In 2018 is onder andere de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Milieu- investeringsaftrek (MIA) weer beschikbaar. Daarnaast stimuleert de ‘Stimulering Duurzame Energieproducties’ (SDE+) duurzame energieopwekking. Dat is interessant voor datacenters die investeren in zonnepanelen of windturbines.’

De facsheet 'Subsidievisie voor datacenters 2018' belicht ook De Topsector Energie (TSE). Met deze regeling wil Nederland de economie versterken door efficiënte en schoon opgewekte energie te stimuleren. ‘De TSE heeft een tweetal regelingen die interessant zijn voor datacenters, namelijk de Demonstratie Energie-Innovatie (DEI) en de Urban Energy. Voor datacenters kunnen deze regelingen in 2018 mooie kansen zijn om subsidie te krijgen voor een innovatieve manier of systeem voor energiebesparing’, aldus de DDA.

Subsidie helpdesk

Naast de factsheet heeft de DDA een subsidie-helpdesk opgericht. Deelnemers en partners kunnen voor vragen en adviezen over subsidies contact opnemen met de Hezelburcht-helpdesk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6281180). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.