Managed hosting door True

Colohouse neemt Netrouting en Data Facilities over

 

Deal handen schudden overname

Netrouting, hosting- en colocatie-aanbieder met datacenters onder de vlag van Data Facilities in Den Haag en Spijkenisse, is overgenomen door Colohouse, een van de grotere colocatie-datacenters in Florida. Het Amerikaanse bedrijf werkt al sinds 2010 samen met Savvas Bout, oprichter/directeur van Netrouting.

Voor Colohouse betekent de overname een uitbreiding van zijn positie in Europa. Netrouting, brengt ook diverse 'points of presence' (pop) in Europa, Azië en de VS met zich mee. Oprichter Bout is trots. 'Sinds onze oprichting in 2007 hebben we continu vooruitgekeken naar een volgende stap. Deze ambitie trok ons de grens over van Amsterdam naar Stockholm, naar Miami, en de rest van de wereld. Door het bundelen van onze krachten met ColoHouse kunnen we onze positie als wereldwijde internetserviceprovider verder ontwikkelen en verbreden.'

De bedrijven zullen in de loop van 2018 organisatorisch met elkaar worden geïntegreerd. Savvas Bout voegt zich bij het team van Colohouse in Miami als de nieuwe chief technology officer (cto). Ook de Nederlandse werknemers in Den Haag en Spijkenisse maken in de nieuwe situatie deel uit van de Colohouse-organisatie.

Spijkenisse en Den Haag

Het rekencentrum in Spijkenisse is ooit opgezet voor de scheepswerf Rijn-Schelde-Verolme (RSV). Dat stootte het gebouw af aan EDS, nadat dit bedrijf zijn entree maakte op de Nederlandse markt rond 1980. Het pand sloot zijn deuren in oktober 2009 in het kader van de integratie van EDS in de Nederlandse HP-organisatie en de daarop volgende herstructurering. Een vastgoedbedrijf kocht vervolgens het pand, waarna in eerste instantie Datahouse het datacenter-deel wilde exploiteren; in 2012 werd Data Facilities de nieuwe huurder. Dit bedrijf van Savvas Bout nam ook het datacenter van Datahouse in Den Haag over en breidde dit medio 2014 uit. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6277628). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.