Managed hosting door True

Lenovo en Intel leveren Duitse supercomputer op

 

Intel en Lenovo supercomputer Leibniz Center

Lenovo en Intel hebben samen een supercomputer geleverd aan het Leibniz Supercomputing Center (LRZ) van de Beierse Academie van Wetenschappen in München, Duitsland. De machine levert 26,7 Petaflops aan rekenkracht. Het Duitse wetenschappelijke instituut zet het rekenmonster in voor onderzoek naar milieu-, astrofysische en biomedische vraagstukken

Met die 26,7 Petaflops is het meteen de krachtigste supercomputer van Duitland. De SuperMUC-NG wordt aangestuurd door bijna 6500 van Lenovo's onlangs aangekondigde, ThinkSystem SD650-servers. Deze bevatten Intel Xeon Platinum-processors met Intel Advanced Vector Extensions (Intel AVX 512) en zijn onderling verbonden met de Omni-Path Architecture.

Het LRZ is één van de belangrijkste Europese wetenschappelijke centra voor de onderzoeks- en academische gemeenschap en werkt vooral aan kritieke milieu-, astrofysische en biomedische vraagstukken. Het centrum beheert niet alleen een exponentiële hoeveelheid big data, maar is ook verantwoordelijk voor de verwerking en analyse van die gegevens en speelt een belangrijke rol in het versnellen van zowel nationaal als internationaal wetenschappelijk onderzoek.

Zo voltooide het LRZ onlangs 's werelds grootste simulatie van aardbevingen en daaruit voortvloeiende tsunami's. Binnen dit onderzoek is realtime scenarioplanning van naschokken en andere seismische gevaren mogelijk. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6265969). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.