Managed hosting door True

Datacenters openen deuren op Nationale Datacenter Dag

 

Previder is één van de deelnemers van de Nationale Datacenter Dag

Ict’ers en andere geïnteresseerden kunnen op dinsdag 13 juni 2017 verschillende datacenters in ons land bezoeken. Dan vindt namelijk de derde editie van de Nationale Datacenter Dag plaats. Datacenters door heel het land die aangesloten zijn bij de Dutch Datacenter Association (DDA) zijn dan open voor publiek.

Bij aanvang van de dag presenteert de DDA ook haar ‘State of The Dutch Data Centers 2017’-rapport dat een kwantitatief overzicht geeft van de Nederlandse datacentermarkt. 

Na de uitreiking gaat de open dag van start, waaraan dit jaar veertien datacenters meedoen. Een overzicht van de deelnemende datacenters met bijbehorende aanmeldingslink is te vinden op de website van de DDA. Voorafgaand aan de rondleiding worden de belangrijkste conclusies van het onderzoek belicht in een presentatie.

In 2015 vond de eerste Nationale Datacenter Dag plaats. Destijds werd bij Interconnect de eerste editie van het rapport ‘State of The Dutch Data Centers’ uitgereikt aan de Commissaris van de Koning in Brabant.

Dutch Datacenter Association

De Dutch Datacenter Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. De organisatie is opgericht in 2015 en verwoordt naar eigen zeggen de standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties. DDA werkt samen met de Nederlandse overheid, andere marktpartijen en belangenorganisaties. Directeur Stijn Grove werkte eerder voor Colt, Evoswitch en Verizon. Naast zijn werkzaamheden voor de brancheorganisatie heeft hij een bedrijf voor werving en selectie van cloudprofessionals en levert hij advies over datacenters.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6029458). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.