Managed hosting door True

Unica Fastcom bouwt datacenter DC Valley

 

Artist impression DC Valley

Artist impression DC Valley

DC Valley heeft de plannen gepresenteerd voor de bouw van een state-of-the-art en duurzaam datacenter in de FoodValley-regio. In deze zitten veel ict-gerelateerde ondernemingen waardoor de vraag naar lokale dataopslag en -verwerking groeit. De door DC Valley geproduceerde warmte wordt geleverd aan omliggende bedrijven. Datacenterspecialist Unica Fastcom heeft de opdracht gekregen voor de bouw, naar verwachting wordt DC Valley begin 2018 opgeleverd.

‘Werken in de cloud, opslag op afstand en het omgaan met grote hoeveelheden data: het zijn de vraagstukken van deze tijd’, zegt Fius van Laar, project developer van DC Valley. ‘Maar tegelijkertijd wil je ook de intrede van edge computing goed faciliteren. Met dit datacenter helpen we bedrijven in de regio en daarbuiten met een state-of-the-art oplossing in de achtertuin. De uitstekende connectiviteit op bedrijventerrein A12 in Ede maakt dit mogelijk.’

Deze vorm van co-creatie moet de komende maanden leiden tot een optimale inrichting van het datacenter. Van Laar: ‘We nodigen regionale partijen uit om deel te nemen in het co-creatieteam. Eén van de punten die naar voren komt is de wens om zowel veilig als toegankelijk binnen te kunnen komen, zelfs samen met de eindklant. Straks kan er vergaderd én gewerkt worden in het datacenter dat hiermee een unieke regionale businessrol krijgt. Het datacenter vervult zo een aanjaagfunctie in de lokale economie.’

Warmtedistributienet

De bouw van het datacenter staat in het teken van energiebesparing. DC Valley gaat efficiënt om energiegebruik en levert de vrijkomende warmte aan omliggende bedrijven. Op het bedrijventerrein is hiervoor reeds de infrastructuur aanwezig, in de vorm van een warmtedistributienet en een warmte- koude opslag (WKO) systeem.

Voor het beheer van het datacenter verwacht DC Valley een aantal banen te creëren. Van Laar: ‘Daarnaast sluiten we aan op regionale initiatieven voor de it-sector, zoals ICT Valley en ICT Campus.’ Op de grens van Ede en Veenendaal ontstaat een cluster waarin it-bedrijven samenwerken met bijvoorbeeld Wageningen Universiteit en Research om zo binnen de foodsector te innoveren. De regio staat ook bekend als FoodValley: overheid, ondernemers, onderzoekers en onderwijsinstellingen werken samen om een magneetregio te zijn voor de foodsector in Nederland.

Persconferentie DC Valley: datacenter in de Foodvalley

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5986331). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.