Managed hosting door True

Investeerder Main versterkt Denit met Dutch Cloud

 

Deal handen schudden overname

Main Capital heeft cloudaanbieder Dutch Cloud uit Hilversum overgenomen om het te combineren met de vorig jaar overgenomen branchegenoot Denit uit Den Haag. Hierdoor ontstaat een combinatie van circa vijftig man sterk die cloudoplossingen aanbiedt.

Door samen te gaan, worden zaken als beheer, klantondersteuning en innovatie breder ondersteund, met als doel een verbeterde dienstverlening richting klanten, aldus de betrokken partijen. Ook het palet aan producten van de gecombineerde onderneming werkt versterkend. Dit bestaat onder meer uit beveiligde cloudoplossingen, twindatacenterdiensten, beheerde desktopoplossingen en - binnenkort - publieke cloudintegratie met Amazon en Azure.

Beide ondernemingen zullen samen een kantoor betrekken, terwijl beide directies werkzaam blijven om de komende jaren verder te bouwen aan de groei van de onderneming.

Klanten van Denit (35) zijn met name actief in de it- en softwaresector. Dutch Cloud (15) richt zich op grootzakelijke klanten en aanbieders van software-as-a-service-oplossingen. Belangrijke klanten van de combinatie zijn onder andere Main Energie, Fiber Nederland, Euretco, Boska, Roxit, Ticketscript, Ultimum, BVA Auctions en Heinz.

Versneld

Vorig jaar februari nam Main Capital Denit over. Toen al kondigde de investeerder aan het bedrijf middels de aankoop van andere managed hosting-bedrijven versneld te laten groeien. Main Capital is van oudsher een investeerder die zich concentreert op softwarebedrijven, maar heeft de blik nu ook gericht op de consoliderende hostingmarkt.

Dutch Cloud kreeg begin vorig jaar nog extra kapitaal via het MKB Impulsfonds en privé-investeerder Pieter Porte om de toenmalige overname van Dutch Desktop te bekostigen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5980056). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.