Managed hosting door True

NTT implementeert OpenStack-oplossing in datacenter

 

De Japanse telecomdienstverlener NTT Communications, met de Nederlandse vestiging in Hoofddorp, implementeert de OpenStack-oplossing van de Amerikaanse softwareleverancier Mirantis in zijn datacenters.

René Verschoor, woordvoerder NTT Benelux: ‘OpenStack is een essentieel onderdeel bij het bouwen van de private cloud-oplossingen van de toekomst. Mirantis is specialist op het gebied van OpenStack-software en -services. Dit gecombineerd met technische kennis en kunde en snelle toegang tot het wereldwijde netwerk van NTT, zorgt voor een gestroomlijnde implementatie van OpenStack wereldwijd, maar ook in Nederland.’

Boris Renski, medeoprichter van Mirantis: ‘Met honderdveertig locaties in Europa, Azië en de Verenigde Staten is NTT een van de belangrijkste spelers in de datacenterwereld. Door deze samenwerking kunnen we onze klanten nog beter helpen bij het managen van hun cloud-ervaringen.’

NTT Communications levert consultancy, architectuur, veiligheid en clouddiensten om de informatie- en communicatietechnologie-omgevingen van bedrijven te optimaliseren. Deze diensten worden ondersteund door een wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, met onder andere het wereldwijde Tier-1 IP-netwerk en Arcstar Universal One. NTT Communications is een dochteronderneming van NTT Group, dat gevestigd is in 87 landen en regio’s en een totale omzet heeft van meer dan 95 miljard dollar. Het van oorsprong Japanse NTT is sinds enkele jaren actief in de Benelux.

Mirantis helpt organisaties met het bouwen en beheren van private cloud-infrastructuur. Dit doet Mirantis met OpenStack- en open source-technologieën. Het bedrijf levert een grote bijdrage van open source code aan het OpenStack-project. Tot de klantenkring behoren onder andere AT&T, Comcast, Shenzhen Stock Exchange, eBay, Wells Fargo Bank en Volkswagen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5873512). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.