Managed hosting door True

Eurofiber Group neemt Dataplace over

 

Glasvezelaanbieder Eurofiber neemt datacenterdienstverlener Dataplace uit Alblasserdam over. Met deze acquisitie voegt Eurofiber een tweede datacenter toe, naast zijn eigen locatie in Groenekan bij Utrecht. Het bedrijf verstevigt met de overname zijn positie in de regionale datacentermarkt. De eigenaar en oprichter van Dataplace, Gerben van der Veen, geeft voortaan leiding aan de datacenteractiviteiten binnen de Eurofiber Group.

Dataplace exploiteert sinds begin 2011 een regionaal datacenter in Alblasserdam. Het datacenter, dat gericht is op de Randstad en het Rijnmondgebied, vormt een aanvulling op de bestaande datacenteractiviteiten van Eurofiber in de regio Utrecht. Beide datacenters bevinden zich op een ideale afstand van elkaar om als tweeling (twin)-locaties op te treden. Zowel nieuwe als bestaande klanten van Dataplace en Eurofiber zullen van deze krachtenbundeling profiteren, verwachten beide bedrijven.

Beide datacenters zijn al verbonden met een groot aantal netwerken van nationale en internationale carriers, het glasvezelnetwerk van Eurofiber en met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Colocatie

Alex Goldblum, topman van Eurofiber Group: ‘Dataplace heeft in de afgelopen vijf jaar met succes een regionale colocatie-propositie in de markt gezet, die goed aansluit op de trend bij bedrijven en instanties van het outsourcen van it-middelen naar een veilige datacenteromgeving. Van daaruit kunnen via glasvezelnetwerken veilige en hoogwaardige koppelingen gemaakt worden met it-partners. Voor Eurofiber is het een logische stap naar een open data-infrastructuur waarin it en telecom de komende jaren opgaan.’

Eurofiber Group uit Maarssen heeft momenteel 280 medewerkers in dienst en bestaat uit de dochtermaatschappijen Eurofiber Nederland, Eurofiber België, Datacenter Utrecht en UNET. Sinds 2015 is Antin Infrastructure Partners de aandeelhouder van Eurofiber. 
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5823274). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.