Managed hosting door True

EMC gaat verder als Dell EMC

Dell Technologies wordt de overkoepelende groepsnaam

 

Michael Dell lanceert Dell Technologies en Dell EMC

Dell en EMC brengen hun gezamenlijke enterprise business samen in de nieuwe organisatie Dell EMC. Daarnaast vallen alle dochterorganisaties van Dell en EMC na de integratie onder de paraplu Dell Technologies. Dit is duidelijk geworden tijdens het klantevenement EMC World 2016 dat momenteel in Las Vegas plaatsvindt.

Michael Dell kondigt tijdens EMC World de strategische gevolgen aan van de samenwerking tussen Dell en EMC. Volgens Dell vormen de twee bedrijven een familie aan organisaties die het beste aan te duiden zijn met een passende familienaam. De bedrijven Dell, EMC, VMware, Pivotal, SecureWorks, RSA en Virtustream zullen daarom allen onder de groepsnaam Dell Technologies vallen. Alle titels zullen onder hun eigen naam blijven opereren, hoewel Dell en EMC op de zakelijke markt verder zullen gaan onder de naam ‘Dell EMC’. Dat betekent dat de namen EMC en EMC Innovation Infrastructure (EMC II) zullen vervallen.

Dell EMC wordt daarbij de cloudservice- en datacenterorganisatie. Dell inc. valt ook onder Dell Technologies, maar blijft als losstaande organisatie gericht op de consumentenmarkt voor zijn apparatuur. 

Nieuwe ceo

David Goulden, nu nog ceo van EMC II, wordt na het afronden van de integratie ceo van Dell EMC. Michael Dell zelf wordt verantwoordelijk voor Dell Technologies. Joe Tucci nam tijdens EMC World officieus afscheid als voorzitter en ceo van de EMC Federation.

Beide namen omvatten veel waarde in de markt; daarom is het belangrijk dat beide namen terugkomen, stelt Dell. Daarnaast zullen beide bedrijven gezamenlijk inhoud geven aan de nieuwe organisatie. Daarvoor zijn Howard Elias, president en coo Global Enterprise Services voor EMC en Rory Read, chief integration officer vanuit Dell aangesteld om een integratieprogramma op te stellen en uit te voeren.

Afronding

Dell nam in oktober 2015 EMC over en haalde het bedrijf van de beurs. De afronding van de integratie van beide bedrijven tot het nieuwe Dell EMC duurt tot oktober 2016. De organisatie heeft straks 80 miljard dollar marktwaarde en 180.000 medewerkers in dienst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5750257). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.