Managed hosting door True

Previder levert colocatie en cloud in Duitsland

 

De Hengelose datacenterdienstverlener Previder richt zijn pijlen op de Duitse markt. Het bedrijf gaat een intensieve samenwerking aan met Duitse distributeurs en dienstverleners om colocatie- en clouddiensten aan de man te brengen in Duitsland. Daarbij verwacht het te profiteren van zijn strategisch ligging tussen de Amsterdamse en Duitse Internet Exchange.

Voor de Hengelose datacenterspecialist zijn eindklanten in Duitsland normaliter lastiger benaderbaar door de cultuurverschillen en de grootte van de markt. Previder onderzocht de marktkansen en besloot daarop via partners de Duitse markt te betreden. Previder-directeur Eric Vredeveldt : 'Uit onderzoek blijkt dat er voor ons kansen liggen op de Duitse markt. Wij zitten vlak bij de Duitse grens en onze Oosterburen hebben duidelijk belangstelling voor onze diensten. Ze hebben er geen moeite mee om een Nederlands datacenter te gebruiken, zeker gezien het feit wij vaak dichterbij gelegen zijn dan de beschikbare datacenters in Duitsland. Bovendien kunnen wij hen een twin-datacenter concept bieden.'

Om de plannen in Duitsland vorm te geven is een nauwe samenwerking gesmeed. De Duitse ict-dienstverlener Buro-Buro Goch en HP-distributeur Teamtrade vormen onder de vlag van Team-IT Distribution een bedrijf dat zich specifiek richt op het vermarkten van colocatie en cloud-diensten in Duitsland. 

Tier 3+ datacenters

Previder claimt dat het één van de weinige partijen is die in een straal van driehonderd kilometer een twin-datacenter concept aan kan bieden met twee Tier3+ datacenters. Previder richt zich op high-end datacenter- en cloud-diensten. Het beschikt over een twin-datacenter. In Nederland zijn onder meer Ordina, Reggefiber en Vitens klant. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5725285). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.