Managed hosting door True

Samenwerking Lenovo en Nutanix krijgt vorm

 

Lenovo en Nutanix organiseren verschillende events om de samenwerking die eind 2015 werd gesloten onder de aandacht te brengen. De samenwerking bestaat uit het Lenovo HX-platform, een door Lenovo gebouwde appliance uitgerust met Nutanix’ Acropolis- en Prism-software. De oplossing wordt momenteel uitgerold in de Benelux door teams van Lenovo.

Nutanix is specialist op het gebied van hyperconverged infrastructuur. Waarbij server, storage en virtualisatie gecombineerd zijn in één appliance. Een dergelijke infrastructuur mist de complexiteit van een gelaagde datacenterinfrastructuur en is daardoor schaalbaar en eenvoudiger te beheren. Lenovo heeft een groot internationaal netwerk van engineers om eindgebruikers te ondersteunen. Door samen te werken kunnen beide bedrijven de hyperconverged-oplossingen versneld naar de markt brengen.

Sinds de ondertekening van de alliantie in november vorig jaar zijn beide partijen bezig om op lokaal niveau de samenwerking vorm te geven. Zo zijn de Nederlandse en Belgische teams van Lenovo al diverse partners aan het benaderen voor het HX-platform. Verder staan er twee events op de agenda. Op 31 maart vindt er een film event plaats in Amsterdam Pathé Arena voor Lenovo en Nutanix resellers en eindgebruikers, waarvoor de registratie nog open is. Op 14 april organiseren Lenovo en Copaco nogmaals een kennissessie voor resellers in Houten. Hier wordt ingegaan op de Nutanix/Lenovo technologiecombinatie. 

Invisible infrastructure

Patrick van de Werken, regionaal directeur Nutanix voor Noord-Europa, geeft aan dat de dynamiek in het datacenter de laatste jaren enorm is toegenomen. ‘De eisen en wensen op het gebied van gebruikersgemak zijn hoger dan ooit. Bovendien heeft het toenemende gebruik van verschillende publieke en private clouds het beheer van de infrastructuur complex gemaakt. It-afdelingen moeten, vaak met een gelijkblijvend budget, deze ontwikkelingen het hoofd bieden. De Lenovo-Nutanix-combinatie geeft hen de middelen om deze uitdagingen aan te gaan.’

Volgens Raymond Wigmore, directeur sales Enterprise Solutions bij Lenovo voor de Benelux, delen beide organisaties de visie op het datacenter als Invisible infrastructure. 'Een infrastructuur waar gebruikers geen omkijken naar hebben, waardoor die zich volledig kunnen richten op de applicaties die op de infrastructuur draaien. Bovendien staan Nutanix en Lenovo achter het credo ‘think global, act local’. We staan op scherp om snel resultaten te bereiken met de uitrol van het innovatieve Lenovo HX platform in de Benelux.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5723096). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.