Managed hosting door True

NDIX breidt redundant uit naar Frankfurt

 

Frankfurt am Main, één van de grootste internetknooppunten ter wereld, is nu ook opgenomen in het NDIX-netwerk via een eigen redundante verbinding. Voor de Nederlands-Duitse Internet Exchange uit Enschede stond dit interknooppunt al langer op het verlanglijstje. NDIX beheert een glasvezelnetwerk in Nederland en Duitsland dat aanbieders en afnemers van ict-diensten met elkaar verbindt. De uitbreiding van het netwerk gebeurt vanuit Enschede en Amsterdam.

Veel dataverbindingen naar Frankfurt en Düsseldorf gaan vanuit Amsterdam bij Arnhem de grens over naar Duitsland. De verbindingen van het NDIX-netwerk naar Frankfurt lopen echter via andere routes. 'Hierdoor kunnen partijen als internetserviceproviders en andere dienstverleners extra veiligheid en redundantie in hun netwerk inbouwen met een verbinding naar Frankfurt via NDIX', zegt Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX.

De eerste route gaat vanaf Enschede direct de grens over en via Düsseldorf naar Frankfurt. De tweede bereikt Frankfurt via Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Parijs en Luxemburg. 'Door deze dubbele uitvoering merken klanten niets van eventuele storingen. Op alle tussenstations zijn uitkoppelingen mogelijk en kunnen klanten aansluiten op het NDIX-netwerk', aldus Van de Lagemaat.

Netwerk

NDIX verbindt bedrijventerreinen, bedrijfslocaties en datacenters met elkaar en levert dataverbindingen tussen al deze locaties. Dit zijn verbindingen in Nederland, Duitsland en andere delen van Europa die 24/7 beheerd en gemonitord worden door de technische afdeling van NDIX. In het netwerk zijn inmiddels ruim zeventig datacenters in Nederland en Duitsland direct aangesloten en een veelvoud daarvan indirect.

Daarnaast zijn zo'n vijftienhonderd organisaties en instellingen aangesloten. Zij wisselen via het NDIX-netwerk verkeer uit en kopen en verkopen ict-diensten op een digitale marktplaats, variërend van internet, televisie en telefoon tot clouddiensten en specifieke diensten voor zorg- en onderwijsinstellingen. Het netwerk van NDIX is een open netwerk: iedere organisatie kan aansluiten om ict-diensten in te kopen of te verkopen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5705807). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.