Managed hosting door True

Info Support stapt over naar ITB2 Datacenters

 

Ict-dienstverlener Info Support uit Veenendaal heeft een contract gesloten met ITB2 Datacenters in Apeldoorn. Info Support had tot voor kort op vier verschilende locaties in de Randstad datacenters in gebruik voor zijn klanten. Het bedrijf heeft er nu voor gekozen de it-infrastructuur in de eigen regio te consolideren. Naast de datacenterinfrastructuur van ITB2 maakt Info Support al gebruik van de infrastructuur bij BIT in Ede.

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn vormt straks tezamen met het datacenter van BIT in Ede de basis voor het zogeheten 'stretched datacenter'-model van Info Support. Het betekent volgens het bedrijf dat alle it-infrastructuur voor Info Supports klanten, met een veelheid aan virtuele servers, wordt ondergebracht in één virtueel datacenter verspreid over de twee locaties. Een dark fiber ring met redundant uitgevoerde glasvezelverbindingen tussen de datacenters in Apeldoorn en Ede, biedt Info Support de gewenste connectiviteit met uptime garanties.

De afstand tussen het Apeldoornse datacenter van ITB2 en datacenter BIT in Ede is minder dan zestig kilometer, wat het voor Info Support geschikt maakt voor het uitrollen van zijn 'stretched datacenter'-concept. 'Omdat we de verbindingen zelf belichten, is er nauwelijks sprake van latency tussen de datacenters,” zegt Willem Jan Vastenholt, manager datacenters bij Info Support. 'Hierdoor lijkt het alsof de twee datacenters vlak naast elkaar staan, terwijl er genoeg afstand is voor een maximale redundantie van de datacenter-omgeving.'

Adiabatisch

Connectiviteit, security, systeemredundantie, (high-density) stroomvoorziening, schaalbaarheid en energie-efficiëntie waren de belangrijkste eisen die door Info Support aan de nieuw te kiezen aanbieder van colocatie-/housing-diensten werden gesteld. Een andere belangrijke eis was dat het nieuwe datacenter snel te bereizen moest zijn vanuit Veenendaal en boven NAP moest liggen. Daarnaast moest de nieuwe datacenterpartner een Nederlands bedrijf zijn, om er zeker van te zijn dat de gegevens van specifieke klanten op Nederlands grondgebied blijven.

Na tien regionale partijen in overweging te hebben genomen, koos Info Support uiteindelijk voor het datacenter van ITB2 in Apeldoorn. Het energie-efficiënte datacenter van deze Nederlandse colocatie aanbieder is uitgerust met adiabatische, niet-mechanische koelingsystemen en maakt gebruik van windenergie. Het datacenter heeft een gecalculeerde power usage effectiveness (PUE) waarde van 1,07. PUE is een kengetal waarmee de energie-efficiency van datacenters wordt uitgedrukt

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5677419). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.