Managed hosting door True

Delft verhuist ICT-omgeving naar TDGD

 

Delft delfts blauw

The Datacenter Group Delft (TDGD) heeft een aanbesteding gewonnen van de gemeente Delft. Die gaat zijn ict-omgeving verhuizen naar het Delftse datacenter. De verhuizing wordt in fases uitgevoerd. Medewerkers van de gemeente gaan uiteindelijk gedeeltelijk virtueel werken vanuit het Tier3-datacenter van TDGD.

De aanleiding van de aanbesteding is de verhuizing van gemeente Delft naar een nieuw pand begin 2016. ‘We zochten naar een oplossing waarbij de ict-omgeving minder afhankelijk is van verhuisbewegingen binnen de organisatie. Door voor een externe locatie te gaan, kiezen we voor een stabielere huisvesting’, aldus Raymond van Der Linden, projectleider bij gemeente Delft. Volgens Van der Linden verbetert daardoor de ict-dienstverlening aan de Delftse burger.

In het eerste kwartaal van dit jaar worden de eerste servers al in de datacenters aangesloten. Siemon van den Berg, algemeen directeur van The Datacenter Group, zegt dat housing bij een datacenter leidt tot een verbetering van de dienstverlening als het gaat om een hogere beschikbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5677163). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.