Managed hosting door True

Erwin Bleumink is nieuwe voorzitter DINL

 

Erwin Bleumink, algemeen directeur bij netwerkdienstverlener Surfnet, is de nieuwe voorzitter van Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL). Hij volgt per 1 januari 2016 Jan Willem des Tombe op, de directeur van KPN-dochter Internedservices. Bleumink combineert het voorzitterschap van DINL met zijn huidige functies: naast directeur bij Surfnet is hij lid van de directie van Surf, de ict-dienstverlener voor het hoger onderwijs waaronder Surfnet valt.

Des Tombe, toen nog mede-eigenaar van het in 2015 door KPN overgenomen IS Group, nam in december 2014 het initiatief tot de oprichting van DINL als spreekbuis van en aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale-infrastructuursector. Daartoe behoren datacenter-exploitanten, hostingbedrijven, netwerkaanbieders en verenigingen die een faciliterende rol in het internet spelen.

Inmiddels telt DINL als deelnemers AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), DDA (Dutch Datacenter Association), DHPA (Dutch Hosting Provider Association), ISPConnect, Stichting NLnet, SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland), Vereniging van Registrars (VVR), Surfnet en Nederland ICT.

Belang

Des Tombe's opvolger Erwin Bleumink benadrukt de rol die DINL wil spelen bij de ontwikkeling van Nederland als knooppunt in de internationale digitale infrastructuur. 'Het belang hiervan voor economie en maatschappij is inmiddels onomstreden, maar dat we daarvoor moeten blijven investeren in een vrij, open en veilig internet is minder bekend. Ik vind het daarom belangrijk dat de bouwers van de digitale infrastructuur samenwerken om de Nederlandse positie als digitale toegangspoort naar Europa te verstevigen en om onze kennis en ervaring beschikbaar te maken voor beleidsmakers.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5674673). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.