Managed hosting door True

WD koopt Sandisk voor 17 miljard euro

 

Western Digital (WD) neemt SanDisk over voor ruim 16,7 miljard euro. Hoewel de overname nog wel moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders en de autoriteiten is het een derde grote overname binnen te it-branche in korte termijn.

Western Digital (WD), een bedrijf dat vooral bekend staat als traditionele harde schijf-fabrikant, betaalt zelf ongeveer vier miljard dollar. Het resterende bedrag wordt betaald middels externe financieringen en via aandelen. SanDisk zat met Toshiba in een joint-venture voor de ontwikkeling en productie van flashgeheugen. De joint-venture die al vijftien jaar bestaat zal gewoon blijven bestaan zoals deze nu is. SanDisk en Toshiba zijn door deze samenwerking een van de grootste flashfabrikanten op Samsung na, die eens stukje groter is. Western Digital en Sandisk hebben straks samen ook een ruim portfolio van vijftienduizend patenten op het gebied van opslag.

Western Digital, dat zich eind 2012 verrijkte met Hitachi Global Storage Technologies, waarin de IBM-harddiskdivisie was opgegaan, produceert nu vooral harddisk drives (hdd's). De bekende 3,5 inch harde schijven komen vaak uit de fabrieken van Western Digital. Maar de hdd-markt wordt steeds kleiner aangezien veel organisaties overgaan naar solid state disks (ssd’s) die gebaseerd zijn op flashgeheugen. SanDisk is een van de grotere spelers op het gebied van flashgeheugen en daarmee doet Western Digital dus een grote strategische aankoop.

Week van de overname

Eerder maakte Dell bekend EMC over te nemen voor 47 miljard euro en verkocht HP zijn TippingPoint voor ruim 260 miljoen euro. De overname van SanDisk door Western Digital is de derde grotere overname in krap anderhalve week tijd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5632433). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.