Managed hosting door True

Dell: EMC biedt ons de omvang om te overleven

 

Michael Dell tijdens de persconferentie voorafgaand aan Dell World 2015 in Austin Texas. Foto: techradar.

'De samenvoeging van EMC en Dell biedt ons de schaalgrootte die nodig is om te overleven op de markt voor grote datacenters. Bovendien krijgen we zo een leidende positie in zowel bestaande als toekomstige ict-oplossingen', dat zei oprichter en ceo Michael Dell tijdens een persconferentie, voorafgaand aan de officiële opening van het het Dell World congres in Austin Texas.

Hoe de megafusie er uit zal zien en welke producten daaruit voorkomen, daarover hield Dell de kaken nog stijf op elkaar. Hij beloofde tijdens de officiële opening met meer informatie te komen over de aangekondige mega-overname. Die bijeenkomst vindt woensdag 21 oktober om 16.00 uur Nederlandse tijd plaats.

Verder zei hij dat Dell zich zal storten op hyperscale systemen. Die schaalbare datacentercapaciteit zal in de toekomst worden opgebouwd met als bouwstenen de opslagapparatuur van EMC. Kostenbesparingen in de ict-infrastructuur vormen volgens Dell steeds vaker het financiële fundament voor investeringen in cloud computing, big data en mobility.

Dell lichtte ook toe dat de verstandhouding tussen klant en afnemer enorm is veranderd. Grote klanten vragen om branchespecifieke toepassingen waarbij Dell vanaf het begin samen met de klant om de tekentafel gaat zitten om de juiste systemen te ontwerpen.

PC-markt en China

Wat de pc-markt betreft ziet Dell vooral groeikansen buiten volwassen ict-markten. Hij zei dat China na de VS de grootste pc-afzetmarkt is voor Dell. De oorspronkelijke computerbouwer ziet nog volop kansen, van dunnere en stillere laptops tot specialistische systemen zoals notebooks die tegen een stootje kunnen (rugged) en apparatuur gericht op gamers. Daarnaast blijft de leverancier desktops maken voor de zakelijke markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5631744). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.