Managed hosting door True

Interoute neemt Brits Easynet over

 

Cloud- en datacenterdienstverlener Interoute neemt Easynet, aanbieder van netwerk-, hosting- en integratiediensten uit het Engelse Bracknell over. Interoute, met de hoofdzetel in Londen, heeft 402 miljoen Britse pond over voor Easynet. Volgens het bedrijf versterkt de overname van Easynet het clouddienstenportfolio van Interoute en kunnen grootzakelijke klanten, overheden en dienstverleners op een bredere manier worden bediend.

Eind maart maakte Interoute bekend op overnamepad te gaan, gesteund door de nieuwe investeerders Aleph Capital Partners en Crestview Partners. Het bedrijf is al sinds 2002 bezig met de bouw, het beheer en de uitbreiding van zijn cloudplatform in Europa. Het omvat nu ruim 67.000 kilometer aan glasvezelkabel, twaalf datacenters en 31 colocatiecenters die gekoppeld zijn met 195 externe datacenters.

Bij Interoute werken wereldwijd 1450 mensen. Inclusief Easynet komt de omzet ongeveer uit op zo'n zevenhonderd miljoen euro. Tot de klantenkring behoren onder meer UEFA, ESA (de Europese Ruimtevaartorganisatie), SCA, Saxo Bank Grontmij en Omron. Interoute heeft in Nederland een datacenter in Amsterdam.

Easynet levert al ruim twintig jaar netwerk-, hosting en unified communications-oplossingen aan nationale en internationale klanten, zoals EDF, Bouygues, Anglian Water, Carglass, Yakult, Bridgestone, Levi Strauss en Campofrio Food Group. Het bedrijf houdt in Nederland kantoor te Amsterdam en heeft een datacenter in Schiphol-Rijk. Eind 2013 kwam het bedrijf in handen van de Britse netwerkintegrator MDNX.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5599124). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.