Managed hosting door True

KPN opent datacenter in Eindhoven

 

KPN Datacenter Eindhoven in aanbouw

In aanwezigheid van burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft KPN op de High Tech Campus officieel zijn tiende datacenter geopend. Het zou gaan om het eerste Tier IV-datacenter in Nederland. Tier IV is wereldwijd de hoogst haalbare norm voor datacenters. KPN heeft na een audit de certificering hiervoor toegekend gekregen van het Uptime Institute.

Volgens KPN krijgen klanten met Tier IV de hoogst haalbare garantie dat de stroomvoorziening van hun servers niet wegvalt. Dat betekent grote zekerheid van de continuïteit van bedrijfsprocessen voor die klanten. Zij kunnen hun eigen servers in het datacenter van KPN plaatsen, die deze dan voorziet van stroom, koeling en een onderkomen in een veilig pand.

Verder beweert KPN dat het datacenter ook duurzaam is. De computerlocatie gebruikt 100 procent duurzaam opgewekte groene energie en voor de koeling wordt gebruikgemaakt van de warmtering, die al op de campus aanwezig is. Alle restwarmte van het datacenter gaat via diezelfde ring naar de andere gebouwen op de campus. Daarmee is dit datacenter niet alleen CO2 neutraal, maar zelfs CO2 negatief, aldus het ict-concern.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5426707). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.