Managed hosting door True

Datacenter-seminar Computable is bijna vol

 

Computable Seminar Datacenters

Het seminar over datacenters dat Computable voor 24 juni in Media Plaza in Jaarbeurs Utrecht organiseert is bijna vol. Inmiddels zijn 187 van de tweehonderd plekken vergeven aan cio’s, ict-managers en senior specialisten van de grotere publieke en zakelijke organisaties en dienstverleners die betrokken zijn bij het ict-inkooptraject. Van 11.00 tot 19.00 zijn er in totaal zes sprekers die ingaan op het centrale thema ‘hybride infrastructuren’.

Het thema gaat vooral in op hoe organisaties kansen kunnen creëren in het datacenter. Dit wordt gedaan door onder andere sprekers van de ANWB, de gemeente Utrecht, Philips, SDL, KPN en Telindus. Bij het seminar over datacenters worden de gebruikers voorop gesteld. Het is voor iedereen mogelijk om een bijdrage te leveren tijdens presentaties, waardoor het gebruikelijke eenrichtingsverkeer verandert in een levendige dialoog. Op die manier kan er meer begrip worden gecreëerd bij dat wat er wordt gezegd. De mate van betrokkenheid van het publiek wordt hierdoor enorm vergroot.

Het publiek kan realtime en anoniem reageren op onder andere open vragen, meerkeuzevragen en stellingen. Per mobiele telefoon (via een website, sms en Twitter) worden de reacties ingestuurd. De sidekick is gedurende alle presentaties aanwezig en vertegenwoordigt live ‘de stem van het publiek’. De resultaten zijn direct zichtbaar op het scherm. Zo wordt iedere aanwezige tijdens de dag actief betrokken en wordt gemakkelijk de dialoog met het publiek aangegaan. Na afloop van het seminar krijgt iedere bezoeker de resultaten digitaal toegestuurd.

Uitnodiging voor gratis entree

Via dit formulier kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor deelname aan het seminar. Na controle van de gegevens ontvangt de persoon binnen maximaal drie werkdagen een code waarmee hij zich kan registreren voor een gratis toegangsbewijs. Een code aanvragen is mogelijk tot 23 juni 2015.

Personen die niet vallen onder de doelgroep van cio’s, ict-managers en senior specialisten van de grotere publieke en zakelijke organisaties en dienstverleners die betrokken zijn bij het ict-inkooptraject, kunnen ook bij het seminar aanwezig zijn. Via www.computableseminars.nl kunnen ook tickets worden gekocht.

Onderwerpen en sprekers

Het datacenter is een poel van middelen (compute, opslag, netwerk) die met elkaar zijn verbonden via een communicatienetwerk. De it-infrastructuur heeft een spilfunctie in een datacenter, want het verbindt alle middelen van het datacenter met elkaar. De it-infrastructuur moet schaalbaar en efficiënt zijn om de tientallen, honderden of zelfs duizenden servers te verbinden en om de groeiende vraag naar cloud computing te verwerken.

De kansen in het datacenter zijn onder te verdelen in twee hoofdzaken:

1. Hybride:

-Welke onderdelen moet ik wel/niet outsourcen?

-Hoe hou ik mijn ict-platform/-infrastructuur stabiel in een hybride model?

-Hoe behoud ik maximale regie op een hybride model?

-Biedt Openstack mij continuïteit?

-Hoe afhankelijk ben ik van mijn leveranciers?

2. Netwerk:

-Hoe ga ik om met data?

-Het belang van een goed netwerk (bijvoorbeeld fibre)

-Top tien overwegingen voor mijn datacenter sla’s

-Wet & regelgeving/escrow-regelingen

Subthema’s:

Veiligheid/security, connectivity, public cloud/public datacenter, bandbreedte, cloudproviders + datacenters vervangen, groen/MVO en juridisch.

Sprekers:

Teun van der Vorm
Cio, directeur projecten en ict bij ANWB

Eddy Zeehuisen
Programmamanager ict-Infrastructuurdiensten Stadskantoor bij gemeente Utrecht

Siem Huijsman
Cio bij gemeente Utrecht

Alan Nance
Vice president technology transformation bij Philips

Jan Wiersma
Vice president cloud services bij SDL

Patrick Eshuys
General manager datacenters bij KPN

Eric Otten
Pre-sales consultant bij Telindus

Meer informatie op www.computableseminars.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5416200). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.