Managed hosting door True

‘Microsoft wil tweede datacenter Middenmeer’

 

Microsoft gaat een tweede datacentrum in Middenmeer bouwen. Deze komt direct naast het eerste datacenter te liggen. Zo schrijft het Noordhollands Dagblad. De gemeente Hollandse Kroon stemt in met de bouw op het bedrijventerrein Agriport A7. Microsoft steekt honderd miljoen euro in het tweede datacenter met een oppervlakte van drie hectare.

Eind 2013 schreef het Noordhollands Dagblad dat Microsoft een hypermodern datacenter wil bouwen. Het centrum wordt langs de snelweg tussen Hoorn en Den Oever gebouwd op veertig hectare grond. Dit op het bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer. Het datacenter krijgt een capaciteit van 17,5 megawatt en haalt zijn energie uit de restenergie van de plaatselijke glastuinbouw. Daar krijgen de kassenkwekers de warmte die het datacenter produceert voor terug. Een paar maanden later werd de bouw bevestigd.

Een woordvoerder van de gemeente Hollandse Kroon zegt dat de bouw van het eerste datacenter zo goed als afgerond is. De oplevering hiervan vindt op korte termijn plaats. Nu heeft de gemeente Microsoft toestemming verleend om een tweede datacenter te bouwen, direct naast het eerste. Microsoft investeert honderd miljoen euro in het center met een oppervlakte van drie hectare. Zo schrijft het Noordhollands Dagblad. Voor nu geeft Microsoft geen commentaar en wil de bouw niet bevestigen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5405013). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.