Managed hosting door True

Proact koopt datacenter-tak VX Company

 

Handen schudden

VX Company IT Services heeft zijn business unit Datacenter Innovation Services, met daarin vijftien medewerkers, verkocht aan de Zweedse dataopslag- en beheerspecialist Proact. Die heeft samen met het management van de business unit een nieuw onderneming voor de activiteiten opgericht: Proact VX. Het bedrijf levert advies-, ontwerp-, implementatie-, ondersteuning- en beheerdiensten voor datacenters, gericht op Microsoft-gerelateerde it-infrastructuren.

In samenwerking met Proact zal Proact VX datacenteroplossingen kunnen leveren: zowel lokaal als in de cloud (private, public en hybride). Het huidige managementteam van de VX-business unit, bestaande uit Djamshid Mohammadian en Ron Hup, zal ook Proact VX leiden. Het team bestaat verder uit experts met ervaring in Azure, Hyper-V, Office 365 en System Center.

Proact heeft 51 procent van de aandelen verworven in Proact VX. Daarbij zijn partijen overeengekomen dat het Zweedse bedrijf in de toekomst de mogelijkheid heeft het resterende belang van 49 procent, dat nu nog in handen is van het management van de business unit en VX Company.

VX en Proact

Ict-dienstverlener VX Company uit Baarn zegt door het afstoten van zijn Microsoft-datacenter-tak zich sterker te kunnen richten op zijn strategische focusgebieden applicatieontwikkeling en applicatie-integratie, big data, testen en Agile-coaching en -training. Via een samenwerking met Proact VX blijft het bedrijf verzekerd van de gewenste complementaire infrastructuurexpertise en -diensten.

Bij Proact werken ruim 660 mensen; het bedrijf is actief in de Scandinavië, de Benelux, Tsjechië, de Baltische Staten, Slowakije, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Proact is opgericht in 1994; moedermaatschappij Proact IT Group staat genoteerd aan de Zweedse effectenbeurs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5402565). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.