Managed hosting door True

Informatica sluit overeenkomst met Composite Software

 

Informatica Corporation, leverancier van dataintegratie, heeft een ontwikkel- en OEM-overeenkomst gesloten met Composite Software, een aanbieder van Enterprise Information Integration (EII)-oplossingen.

Informatica biedt de Composite Information Server aan bij het PowerCenter dataintegratieplatform. Vanaf het PowerCenter-platform hebben gebruikers rechtstreeks ‘on the fly’ toegang tot data uit transactionele systemen. Indien deze data wordt gecombineerd met historische data die zich al in de datawarehouses bevindt, krijgen gebruikers een allesomvattend beeld van hun onderneming en kunnen zij sneller inspelen op veranderingen in de markt.

Informatica geeft ook aan dat de twee partijen gezamenlijke activiteiten ontwikkelen en gezamenlijk plannen maken op het gebied van intellectueel eigendom, coderen en ontwikkelen om de Composite Information Server-technologie volledig te integreren in PowerCenter.

Met EII-technologie krijgen organisaties ‘on the fly’ federated views en real time rapportage van informatie die verspreid zit in verschillende databronnen, zonder de data te hoeven verplaatsen naar een centrale repository. Gebruikers kunnen hun datawarehouse-architectuur uitbreiden om direct toegang te krijgen tot nieuwe en bestaande databronnen, waarbij PowerCenter’s krachtige transformatie-, metadata- en cleansing-capaciteiten volledig worden benut. Als het in verbinding met een open, gecombineerde architectuur wordt gebruikt, bieden de twee technologieën een completer beeld van de aparte systemen in de organisatie en hebben meer eindgebruikers in de organisatie de beschikking over data.

Composite’s EII-technologie is ontworpen om datatoegang eenvoudig, doeltreffender en diepgaander te maken door het creëren van samengestelde beelden van afzonderlijke databronnen. Net als PowerCenter is de technologie van Composite gebaseerd op een services-oriented architecture, wat uitgebreid hergebruik van objecten, views en diensten stimuleert, robuuste metadata verschaft, en een gemakkelijke grafische interface heeft voor eenvoudige ontwikkeling en beheer.

'Informatica heeft onlangs zijn productstrategie voor de komende 18 maanden onthuld. Daarin stond dat de federated-querying mogelijkheden eind 2006 aan PowerCenter zouden worden toegevoegd', aldus Girish Pancha, executive vice president producten bij Informatica. 'Uit de aankondiging van vandaag blijkt dat de realisatie van die mogelijkheden met ruim een jaar wordt versneld. De beste EII- en enterprise dataintegratiefunctionaliteiten worden gecombineerd op een geïntegreerd, open platform. Informatica heeft na een zorgvuldig, jarenlang evaluatieproces voor Composite gekozen omdat het duidelijk de beste EII-functionaliteit op de markt biedt en onze klanten het meest te bieden heeft.'

'EII is een perfecte aanvulling op het dataintegratieplatform. Organisaties kunnen nu gemakkelijker bij additionele data buiten het datawarehouse, deze combineren met warehouse masterdata en ze afleveren in de vorm van real-time, herbruikbare views van rapportages, dashboards en andere applicaties', aldus Jim Green, chairman en CEO bij Composite Software. 'We zijn blij met Informatica te werken aan het samenbrengen van deze twee integratietechnologieën en we zien er naar uit gebruikers meer flexibiliteit en kostenvoordelen bieden.'

De Composite Integration Server is vanaf het tweede kwartaal van 2005 verkrijgbaar bij Informatica op OEM-basis, en wordt ondersteund door Informatica en Composite Software. De eerste integratiefase van de twee technologieën staat gepland voor dit najaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/538061). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.