Managed hosting door True

Solid Partners huurt ruimte bij datacenter ITB2

 

ITB2-locatie in Apeldoorn

Solid Partners, een aanbieder van cloud- en virtualisatiediensten uit Deventer, heeft de datacenterinfrastructuur voor zijn klanten ondergebracht bij ITB2 Datacenters uit Apeldoorn. Het bedrijf bedient met name klanten uit het midden- en kleinbedrijf, waaronder veel organisaties in het notariaat. ITB2 is een exploitant die medio 2013 op het industrieterrein De Ecofactorij in Apeldoorn een energie-effici├źnt ingericht datacenter opende.

Om de cloud gebaseerde diensten te kunnen leveren, gebruikte Solid Partners tot nu toe twee datacenters in respectievelijk Amsterdam en Enschede. Het bedrijf was echter op zoek naar een datacenteraanbieder die op een centrale plek in Nederland - dichtbij huis - carrier-neutrale colocatie diensten kon bieden. De keuze viel op ITB2 Datacenters in Apeldoorn.

ITB2 claimt dat zijn energie-efficiënt ingerichte datacenter een gecalculeerde power usage effectiveness (pue)-waarde heeft van 1,07. Pue is een kengetal waarmee de energie-efficiency van datacenters wordt uitgedrukt.

Solid Partners begon in 2001 als lokaal georiënteerd automatiseringsbedrijf voor het mkb in de regio Deventer. Gaandeweg groeide het bedrijf uit tot een leverancier van cloud- en virtualisatie oplossingen met een eigen noc (network operations center) in Deventer en afnemers door heel Nederland.

Whitepaper

Veel datacenters maken gebruik van dure airconditioning om het klimaat van hun serverpark onder controle te houden. Er zijn echter datacenters die beter met hun energie omgaan en een milieuvriendelijker alternatief bieden zonder dat dit ook ten koste gaat van de productiviteit, aldus dit whitepaper.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5273927). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.