Managed hosting door True

Rackspace opent groen datacenter in VK

 

Clouddienstverlener Rackspace opent een nieuw Europees datacenter in Crawley, het Verenigd Koninkrijk (VK). De cloudleverancier liet het datacenter bouwen om het aanbod aan managed cloud-diensten voor Europese klanten uit te breiden. Het is gebouwd door Digital Realty Trust en is één van de groenste datacenters in het VK.

Rackspace zegt dat het nieuwe datacenter één van de meest milieuvriendelijke en betrouwbare datacenters van Europa is. Het heeft een Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,15, met een gemiddelde van 1,7. Daarnaast maakt het gebruik van ‘indirect outside air’-koelingstechnologie zonder mechanische koeling. Dit betekent dat de ‘overhead-energie’ die nodig is om het datacenter draaiend te houden is afgenomen met 80 procent.

Het nieuwe datacenter is meer dan twaalfduizend vierkante meter groot en biedt ruimte aan vijftigduizend fysieke servers. Deze staan op een terrein van meer dan zes hectare. De capaciteit bestaat uit zes megawatt, verdeeld over twee datasuites. Dit zal groeien naar twaalf megawatt, verdeeld over vier datasuites. In de toekomst kan het nog groeien naar dertig megawatt.

Het datacenter in Crawley kan klanten uit de hele wereld bedienen, maar er wordt verwacht dat het merendeel van de klanten Europese organisaties zal betreffen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5259608). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.