Managed hosting door True

Goldman Sachs is nieuwe investeerder Claranet

 

sparen

De Britse ict-dienstverlener Claranet heeft via een herfinanciering in totaal een bedrag van 107 miljoen Britse pond opgehaald. Goldman Sachs is een nieuwe investeerder; de andere twee extra kapitaalverschaffers Ares Management en Royal Bank of Schotland (RBS) participeren al langer in het bedrijf. Een derde bestaande aandeelhouder, Abry Partners, deed niet mee. Algemeen bestuursvoorzitter Charles Nasser wil met de extra financiering tot en met 2020 kunnen investeren in nieuwe producten en diensten.

De kapitaalinjectie past in het streven om de grootste clouddienstverlener voor middelgrote bedrijven in West-Europa te worden.

Het bedrijf pleegde in de afgelopen jaren een trits aan overnames, waaronder het Britse Star, het Franse Typhon en Grita, het Portugese Echiron, het Nederlandse Novadata en het Spaanse Celingest. De Claranet Group heeft inmiddels een omzet van circa 175 miljoen euro, telt zo'n achthonderd medewerkers en 32 datacentra en bedient in Europa zo'n 4500 klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5251838). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.