Managed hosting door True

Ictivity ondersteunt beheer Onderwijsgroep Tilburg

 

Handen schudden

Onderwijsgroep Tilburg, de onderwijsorganisatie die het ROC Tilburg, Vakcollege Tilburg, de Frater van Gemertschool, het Reeshof College en NCVB Bedrijfsopleidingen bestuurt, koos voor De Ictivity Groep ter ondersteuning van zijn ict-werkplekbeheer, support en systeem/netwerkbeheer. Dit gebeurt door het flexibel inhuren van specialisten die bekend zijn met de it-omgeving van de onderwijsorganisatie. De overeenkomst heeft een contractduur van vier jaar en is per direct ingegaan.

Onderwijsgroep Tilburg kent een shared services center dat de scholen ondersteunt op het gebied van onderwijs, kwaliteitsbewaking, projecten en ict. Om de vernieuwing van de it-omgeving en strategische personeelsplanning uit te voeren, schreef de groep een aanbesteding uit, zodat het inhuren van tijdelijk personeel in wettelijke kaders en contractuele vorm vastligt. Dit moet de samenwerking en samenhang verbeteren, inwerktijden verkorten en financiële voordelen opleveren.

Flexpoule

Ictivity werd gekozen voor het onderdeel it op basis van de geboden ‘flexpoule’. De twee organisaties werken al langer samen en Ictivity is dan ook goed bekend met de it-omgeving van de onderwijsinstellingen. De engineers en consultants die er gewerkt hebben, zijn nu samengevoegd in de flexpoule die continu ondersteuning kan leveren. Binnen de flexpoule is er altijd iemand beschikbaar.

Onderwijsgroep Tilburg wil qua it zich transformeren van een beheerorganisatie naar regievoerende organisatie. De technische infrastructuur is overgebracht naar een datacenter en steeds meer applicaties gaan naar de cloud. Dit traject zal door Ictivity worden ondersteund. De werkzaamheden voor het ondersteunende personeel zijn opgedeeld in vier functiegebieden.

Support

Onder werkplekbeheer valt het beheer van de Windows-werkplekken. De eerstelijnssupport omvat helpdesktaken als het registreren van meldingen, oplossingen aandragen en het voorkomen van meldingen door pro-actief te handelen. De tweedelijnssupport betreft systeem-/netwerkbeheer en gaat in op het analyseren en oplossen van tweedelijnsincidenten. Ten slotte is er het projectsupport, waarbij de projectleider wordt ondersteund in verschillende ict-activiteiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5243553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.