Managed hosting door True

Tata Steel onderzoekt uitbesteding IT

 

Tata Steel Europa (TSE) wil mogelijk een groot deel van zijn automatisering uitbesteden. Het staalconcern overlegt hierover met de Europese Ondernemingsraad. Bij TSE werken op Europees niveau zo'n zeshonderd ict'ers, waarvan ongeveer de helft in Nederland. Het concern is al een aantal jaren bezig te onderzoeken hoe de ict effici├źnter kan worden ingericht en meer waarde kan toevoegen aan de kernprocessen binnen het bedrijf.

De woordvoering van Tata Steel Europa was niet bereikbaar voor commentaar. Maar in een eerder stadium, bij een reorganisatie van de it-afdeling eind 2012, gaf het bedrijf al aan te overwegen om het applicatiebeheer van standaardapplicaties en uit te faseren applicaties uit te besteden. Waarschijnlijk wil het bedrijf ook zijn infrastructuurbeheer uitbesteden. Geluiden dat IBM de rekencentra zou willen overnemen, zijn er langer te horen, maar zijn tot nu toe niet bevestigd.

Aad in 't Veld, bestuurder Metaal Tata Steel bij FNV Bondgenoten, licht toe dat wanneer de consultatie met de Europese ondernemingsraad is afgerond en TSE een voorgenomen besluit neemt tot het uitzetten van tenders in markt voor delen van de it, dit ook als adviesaanvraag bij de Nederlandse ondernemingsraad aan de orde komt. Als deze procedure ook is afgerond kunnen de tenders worden uitgezet.

Pact

Naast IBM voor het infrastructuurdeel circuleert de naam van Tata Consultancy Services als een partij die de applicatiediensten kan overnemen. Volgens In 't Veld zijn dat geruchten en kunnen ook andere partijen inschrijven op de tenders.

Verder meldt hij dat mocht het tot daadwerkelijke uitbesteding komen vakorganisaties de sociale consequenties voor de medewerkers in Nederland zullen bespreken met Tata Steel IJmuiden. Daarbij is het Werkgelegenheidspact van toepassing, waarin de bepaling is opgenomen dat werknemers niet gedwongen kunnen worden ontslagen. Het pact loopt tot 1 oktober 2016.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5233371). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.