Managed hosting door True

Datacenters verenigen zich in brancheclub DDA

 

Interxion datacenter amsterdam

Datacenter van Interxion in Amsterdam .

Twintig grote datacenters in Nederland hebben zich verenigd in brancheorganisatie Dutch Datacenter Association (DDA). Die stichting gaat 8 januari 2015 officieel van start. De organisatie behartigt specifiek de belangen van datacenterpartijen in Nederland. Onder meer Equinix, Eurofiber, KPN, Interxion en TelecityGroup zijn lid van de nieuwe club.

De andere zestien partijen die vanaf de officiële start van de brachevereniging zich hebben aangesloten zijn, in alfabetische volgorde:  Alticom, BT, BIT, Cofely, Datacenter Brabant, Datacenter Groningen, Dataplace, Digital Realty, EvoSwitch, Global-E, Interconnect, Previder, SmartDC, The Datacenter Group en TCN.

DDA-directeur Stijn Grove vertelt dat binnenkort ook Colt, Vancis, Datacenter Rotterdam en ITB2 aansluiten bij de branchevereniging. Hij licht toe: 'De branchevereniging is specifiek gericht op datacenters. De datacenter-sector is dermate groot dat het belangrijk is om ons onder te brengen in een aparte brancheorganisatie. Er is bijvoorbeeld al de DHPA (Dutch Hosting Providers Association) maar die hostingpartijen zijn de klanten van datacenters. Zouden we ons bij hen aansluiten, dan ontstaat een conflict of interest.'

Grove vertelt dat er ook goede contacten zijn met brancheorganisatie Nederland ICT, 'Die behartigen de belangen van de sector als geheel. Wij richten ons specifiek op commerciële exploitanten van co-locatie', aldus Grove.

'Nederland heeft spilpositie'

Het doel van de stichting is om zich sterk te maken voor de economische en maatschappelijke betekenis van de snelgroeiende datacentersector. De brancheorganisatie gaat zich profileren in onderhandelingen met betrokkenen en de overheid. Daarnaast ondersteunt het projecten op het gebied van milieu, maatschappij en onderwijs.

Grove: 'Nederland heeft internationaal gezien een spilpositie; ons land is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters. Sinds 2009 is de omvang van de sector met ongeveer 20 procent gegroeid. Amsterdam is op het gebied van datacenters, co-locatie en dienstverlening een voorloper in Europa. Om die positie te behouden en uit te breiden, bundelen partijen hun krachten. Samen kunnen we de positie van Nederlandse datacenters promoten, ons hardmaken voor eenduidige wet- en regelgeving en beleid en de concurrentiepositie verstevigen.'

DDA werkt nauw samen met de Nederlandse overheid, andere marktpartijen en belangenorganisaties. DDA-directeur Stijn Grove heeft ruim anderhalf jaar besteedt aan de oprichting van de stichting. Grove werkte eerder voor Colt, Evoswitch en Verizon. Naast zijn werkzaamheden voor de brancheorganisatie heeft hij een bedrijf voor werving en selectie van cloud-professionals en levert hij advies over datacenters.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5214748). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.