Managed hosting door True

LeaseWeb opent datacenter in Hongkong

 

Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en hosting-dienstverlener LeaseWeb heeft een nieuw datacenter geopend in Hongkong. Daarmee versnelt het bedrijf zijn activiteiten in Azië. In juli 2014 opende het Leaseweb een datacenter in Singapore. Via het nieuwe datacenter vergroot het bedrijf zijn aanwezigheid in het Oosten. Het beheer van het nieuwe datacenter in Hongkong wordt ondergebracht bij LeaseWeb Asia Pacific.

Klanten die gebruikmaken van het datacenter in Hongkong krijgen toegang tot een aanbod van ict-infrastructuuroplossingen variërend van bare metal servers, clouddiensten en de mogelijkheid om hybride omgevingen samen te stellen. Die omgeving kan afgestemd worden op bedrijfskritische applicaties en workloads.

LeaseWeb Asia Pacific heeft zijn datacenter activiteiten ondergebracht in CloudSpace2 (HKCS2). Dat is het nieuwste Tier III-datacenter van Pacnet in Hongkong. De twee verdiepingen tellende faciliteit bevindt zich in het Tseung Kwan O Industrial Estate.

Volgens Bas Winkel, managing director van LeaseWeb Asia Pacific, is de opening van het datacenter in Hongkong een reactie op de sterke vraag van klanten in Azië. 'Met deze nieuwe locatie versterken wij het aanbod voor onze klanten, het biedt een uitbreiding van infrastructuuroplossingen die wereldwijd naadloos op elkaar aansluiten én een betrouwbaar platform voor groei in Azië. Uiteindelijk draait het in de markt om het vergroten van de keuzemogelijkheden voor klanten. Zeker klanten die internationaal opereren kunnen het waarderen wanneer je weet in te spelen op hun geografische behoeften.'

Negen datacenters

Hong Kong is het derde nieuwe datacenter dat dit jaar is geopend, naast datacenters in Singapore en San Jose, Californië. Volgens het Leaseweb is de expansie in Azië illustratief voor de agressieve uitbreidingsplannen die het bedrijf heeft. Het bedrijf telt momenteel negen datacenterlocaties wereldwijd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5205070). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.