Managed hosting door True

Switch Datacenters koopt rekencentrum Fortis

 

Oud-rekencentrum van Fortis in Woerden

Switch Datacenters, een aanbieder van klimaat-neutrale datacenters, heeft het voormalige datacenter van Fortis in Woerden gekocht. Het datacenter is aangekocht voor een bedrag van elf miljoen euro en wordt grotendeels afgenomen door, volgens Switch, een grote cloudaanbieder. De naam van deze klant is niet bekend gemaakt. Het bedrijf moet het oude datacenter nog wel moderniseren.

De nieuwe locatie zal tevens fungeren als twin datacenter voor het bestaande Switch Datacenters in Amsterdam. Net als de locatie in Amsterdam Zuidoost beschikt het datacenter in Woerden over robuuste technieken voor gegarandeerde stroom, beveiliging en connectiviteit.

Eind 2008 kwamen Fortis Nederland en ABN Amro in handen van de Nederlandse Staat, waarna het Fortis-deel opging in ABN Amro. De it-systemen van Fortis, die draaiden in het rekencentrum van Woerden, moesten worden overgezet naar die van ABN Amro. Nadat Fortis IT in 2010 grotendeels naar IBM was uitbesteed, nam de automatiseerder zijn intrek in het datacenter in Woerden. Na de afronding van de integratie en migratie kwam de locatie leeg te staan en zocht ABN Amro een koper ervoor.

Dubbel

'De overname van dit Tier3+ gebouwde datacenter is een belangrijke aanvulling op het productaanbod van Switch Datacenters', aldus Gregor Snip, oprichter en directeur van Switch Datacenters Group. Het gehele complex bestaat uit twee gebouwen met een totaaloppervlak van 12.500 vierkante meter, waarbij het datacentergebouw 5500 vierkante meter telt.

Het bedrijf zal het Woerdense datacenter upgraden op gebied van koeling, stroomcapaciteit en efficiency zodat er op korte termijn een power usage efficiency (pue)-factor van minder dan 1,10 kan worden behaald. Verder zal Switch Datacenters de komende maanden tussen Amsterdam en Woerden directe glasvezelverbindingen aanleggen zodat data gespiegeld kan worden tussen de twee datacenters en Woerden als neutraal internetknooppunt kan fungeren voor de omliggende regio.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5170855). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.