Managed hosting door True

Truston biedt SaaS vanuit via datacentra Vancis

 

Softwareleverancier Truston Solutions uit Houten brengt zijn ict-infrastructuur onder bij datacenterexploitant Vancis, het commerciële vehikel van Surfsara. Truston biedt op basis van deze infrastructuur zijn productsuite Oracle Health Insurance (OHI) als software as a Service (SaaS) aan zorgverzekeraars. Truston heeft zijn OHI-infrastructuur geplaatst in de twee datacenters van Vancis in Amsterdam. Het bedrijf neemt ook netwerk- en internetconnectiviteit tussen beide datacenters af om zo klanten een hoge beschikbaarheid van de applicatie te kunnen garanderen.

OHI is een basisapplicatie die zorgverzekeraars gebruiken om primaire bedrijfsprocessen te regelen, zoals polisbeheer, debiteurenbeheer, verwerking van declaraties en contractmanagement. Door het SaaS-model hoeven de zorgverzekeraars zich niet meer te bekommeren over eigen apparatuur en aanschaf van softwarelicenties, aldus Truston. Ook het beheer - technisch, applicatief en functioneel - van de OHI-suite wordt door het bedrijf uitgevoerd. Vancis verzorgt de netwerkbeveiliging en levert een aantal ondersteunende netwerkdiensten.

De datacenters zijn fysiek gescheiden maar zijn virtueel gezien één. Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis: 'Wij hebben alle netwerkcomponenten volledig geografisch redundant opgebouwd, in een zogenaamde active/active-configuratie vanuit onze eigen datacenters. Mocht er een component falen dan heeft dit geen invloed op de beschikbaarheid en de prestatie van de applicatie. De OHI SaaS-omgeving moet namelijk te allen tijde beschikbaar zijn.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5159272). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.