Managed hosting door True

Infostrada Connect koopt Datahotel Hilversum

 

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Infostrada Connect is de nieuwe eigenaar van Datahotel Hilversum op het Media Park in Hilversum. De datacenterdienstverlener breidt hiermee zijn bestaande glasvezeldiensten uit. De overname gaat gepaard met een naamswijziging: Datacenter Media Park, powered by Infostrada. Het bedrijf nam het datahotel over uit de failliete boedel van vastgoedbedrijf TCN. Infostrada Connect nam het beheer van het datacenter al na het faillissement over, maar het duurde enige tijd voordat er een definitieve koopovereenstemming was met de curatoren.

Vastgoedbedrijf TCN raakte eind 2012 in de problemen, waarna bijna alle vennootschappen failliet gingen, waaronder die van TCN Data Hotels (31 januari 2013). 'Infostrada Connect huurde hier de helft van het datacenter van', vertelt verkoopmanager Marcel Ridder. 'Nadat TCN failliet ging hebben we het datacenter volledig overgenomen en in eigen beheer genomen.' Het duurde echter ruim een jaar voordat Infostrada Connect het datahotel ook kon overnemen. Volgens Ridder had dat te maken met het feit dat de curatoren alle mogelijke opties wilden bekijken.

Curatoren

Curatoren van het omvangrijke faillissement van TCN zijn Alice van der Schee (Van Benthem & Keulen) en Johan Westerhof (Holland Van Gijzen). Uit de recente faillissementsrapportages blijkt tevens dat de curatoren en de kopende partij het lange tijd niet eens konden worden over de verkoopprijs. Uiteindelijk is de zaak in de minne geschikt en is de koop op 1 mei rondgemaakt met een prijs van 400.000 euro.

Naast het datahotel in Hilversum kende TCN nog twee andere datacenters in Groningen en de Eemshaven. De daarbij horende vennootschappen TCN SIG Telehousing en TCN SIG Telehousing Exploitatie zijn niet failliet gegaan en worden draaiende gehouden met financiële steun van klanten. De bedoeling is een koper te vinden voor deze twee datacenters.

Infostrada

Datacenter Media Park, powered by Infostrada, heeft de capaciteit om door te kunnen groeien naar circa zestienhonderd racks. Volgens Ridder behoort Datacenter Media Park tot een van de veiligste datacentra van Nederland. Voorzieningen als stroom, klimaatbeheersing en connectiviteit zijn redundant uitgevoerd, waardoor klanten een hoge beschikbaarheid en veiligheid van ict-apparatuur en data kan worden gegarandeerd, stelt hij.

Infostrada Connect (voorheen GVH Connect) is gespecialiseerd in het leveren van glasvezelverbindingen en daarbij behorende diensten. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van een eigen infrastructuur in Hilversum en Amsterdam, van bij elkaar ruim tienduizend kilometer glasvezel. Infostrada Connect levert diensten aan mediabedrijven, gemeentelijke instellingen, zorginstanties en het bedrijfsleven.

Infostrada Connect is onderdeel van Consolidated Media Industries (CMI) Holding, waar ook onder meer de werkmaatschappijen Infostrada Creative Technologies, Infostrada Sports en Dutchview onder vallen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5140022). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.